Arthur Wemel

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Arthur Wemel
The Making of Harry Potter 29-05-2012 (7387839586).jpg
Kostuum Arthur Wemel
Beroep Hoofd Afdeling Misbruikpreventie van Dreuzelvoorwerpen en hoofd van de Afdeling voor de Opsporing en Inbeslagneming van Vervalste Verdedigingsspreuken en Beveiligde Voorwerpen
Engels Arthur Weasley
Geslacht Man
Soort
Geboren 6 februari 1950
Gestorven
Haar rood
Ogen groen, bril dragend
Ouders Septimus Wemel en

Cedrella Zwarts

Getrouwd Molly Wemel - Protser
Kinderen Bill, Charlie, Percy, Fred, George, Ron, Ginny
Afdeling Griffoendor
Afstamming Volbloed tovenaar
Trouw Albus Perkamentus, Orde van de Feniks

Ministerie van Toverkunst

Acteur Mark Williams
Vanaf Harry Potter en de Geheime Kamer (boek)
Portaal Portal.svg Harry Potter

Arthur Wemel (6 februari 1950) (Engels: Arthur Weasley), is een personage uit de Harry Potter-boeken. De rol wordt vertolkt door Mark Williams. De Vlaamse stemacteur is Warre Borgmans. Hij is de patriarch van de Wemels, een familie van tovenaars die door Dooddoeners als "bloedverraders" worden beschouwd vanwege hun interesse in de Dreuzelwereld. Tijdens zijn tijd op Zweinstein behoorde Arthur tot het huis van Griffoendor. Arthur wordt beschreven als lang en mager, met een terugwijkende haarlijn en een bril met hoornen montuur. Hij is een minzame, luchtige man en heeft de neiging niet de autoriteitsfiguur in het gezin te zijn Hij is getrouwd met Molly Wemel en heeft 7 kinderen:

Zijn broer heet Virus Wemel. Zijn moeder heet Cederella Zwarts en zijn vader Septimus Wemel.

Hij werkt op het ministerie van toverkunst. In het begin verdient hij niet veel, maar vanaf boek 6 krijgt hij promotie. Zijn patronus is een wezel.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Arthur_Wemel&oldid=807739"