De Dikke Monnik

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Dikke Monnik
Simon Fisher-Becker, 2013.jpg
Acteur Simon Fisher-Becker speelt de Dikke Monnik
Beroep
Engels The Fat Friar
Geslacht
Soort Geest
Geboren 982
Gestorven
Haar
Ogen
Ouders
Getrouwd
Kinderen
Afdeling Huffelpuf
Afstamming
Trouw Zweinstein
Acteur Simon Fisher-Becker
Vanaf Harry Potter en de Steen der Wijzen
Portaal Portal.svg Harry Potter

De Dikke Monnik (Engels: The Fat Friar) is het afdelingsspook van Huffelpuf. Hij is erg vriendelijk. Hij is ook een vrolijke man en zeer vergevingsgezind, en suggereert vaak dat Foppe nog een kans krijgt, of vergeving voor eventuele ongelukken. Foppe is een poltergeist die problemen veroorzaakt op Zweinstein.

Op elfjarige leeftijd werd de broeder leerling aan de Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus in Schotland. Hij werd ingedeeld in het huis Huffelpuf en kreeg de zeven jaar die volgden les van Helga Huffelpuf in de magische kunsten. Op een bepaald moment besloot hij om zich aan te sluiten bij de geestelijkheid als onderdeel van een bedelmonnik, wat betekende dat hij zijn hele leven doorbracht met bedelen in naam van liefdadigheid. Een nobel leven voor een nobele man. Blijkbaar genoot hij daarvan, gezien zijn stevige grote uiterlijk, en hield van de geneugten van eten en drinken.

Acteur Simon Fisher-Becker verscheen als de dikke monnik in de verfilming van de Harry Potter en de Steen der Wijzen (film) (Philosopher's Stone).


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=De_Dikke_Monnik&oldid=807674"