Foppe de klopgeest

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Foppe de klopgeest
Geen afbeelding
beschikbaar
Beroep
Engels Peeves the Poltergeist
Geslacht
Soort Klopgeest
Geboren Niet (Foppe heeft nooit echt geleefd)
Gestorven Niet (Foppe heeft nooit echt geleefd)
Haar zwart
Ogen
Ouders
Getrouwd
Kinderen
Afdeling
Afstamming
Trouw waarschijnlijk aan de Bloederige Baron
Acteur
Vanaf Harry Potter en de Steen der Wijzen (boek)
Portaal Portal.svg Harry Potter

Foppe de klopgeest is een geest die wel vaker voorkomt in de serie (films en boeken) van Harry Potter (Joanne Rowling).

Foppe is een echte klopgeest, en dat laat hij ook goed merken. Hij doet niets liever dan de leerlingen en zelf andere geesten van Zweinstein, de stuipen op het lijf jagen. Sommige mensen, of tovenaars, zouden beginnen denken dat Foppe gevaarlijk is, maar Foppe is eerder irritant en storend, dan gevaarlijk. Foppe kan heel beledigend over komen en het liefste wat hij doet, is mensen laten schrikken en ze bestoken met hun minpunten. Andere geesten denken soms dat zij veilig voor hem zijn, maar Foppe laat echt NIEMAND met rust. Zo beledigde hij jammerende Jenny, door te zeggen hoe verschrikkelijk alle leerlingen haar wel vonden. Niemand is veilig voor Foppe. Het mooiste bij ons zijn bioscoopfilms, maar bij Foppe zijn dat gillende meiden, angstige jongens en kwade leraren.

Foppe was een poltergeist op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Hij was dol op kattenkwaad en chaos en was een constante last voor de school en haar bewoners, vooral Argus Vilder, de conciërge , aangezien de enigen die hem onder controle konden houden, waren De Bloederige Baron en Albus Perkamentus. Maar hij had rekening gehouden met studenten als Fred Wemel en George Wemel en hen geholpen aan hun chaotische gedrag. Foppe woont sinds de oprichting van Zweinstein in ca. 993. Hij "kwam met het gebouw", en kwam tot stand met de oprichting van een instelling met een groot aantal kinderen. Hoewel dit niet werd bevestigd, werd aangenomen dat Foppe een tastbare manifestatie (gevolg) is van het kattenkwaad van de studenten. Foppe heeft al eeuwenlang verwoesting aangericht op Zweinstein en was vaak de oorzaak van woede bij verschillende leraren en personeel. Beginnend met Hankerton Humble, die door de stichters zelf was aangesteld, was Foppe van oudsher een stokpaardje van elke conciërge die de school heeft gehad.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Foppe_de_klopgeest&oldid=807724"