Petunia Duffeling

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Petunia Duffeling-Evers
Dursley Family.jpg
De Duffeling familie
Beroep Huisvrouw
Engels Petunia Dursley
Geslacht Vrouw
Soort
Geboren ca. 1958
Gestorven Tussen 1999 en 2020
Haar Zwart
Ogen
Ouders
Getrouwd Herman Duffeling
Kinderen Dirk Duffeling
Afdeling
Afstamming Dreuzels
Trouw
Acteur Fiona Shaw
Vanaf Harry Potter en de Steen der Wijzen (boek)
Portaal Portal.svg Harry Potter

Petunia Evers Duffeling is een Harry Potter-personage. Ze is geboren in 1968. Ze is de oudste dochter van de heer en mevrouw Evans en de oudere zus van de Dreuzelgeboren heks Lily Potter. Ze is Harry's tante van moederszijde, de oudere zus van Lily Potter. Ze is de vrouw van Herman Duffeling en ze hebben een zoon Dirk. Harry Potter is hun pleegkind. Ze is de zus van Lily Potter, moeder van Harry. Ze is de moeder van Dirk en de schoonzus van Marge. Ze wordt beschreven als een magere vrouw met blond haar (hoewel donkerharig in de films) dat ze doorgaf aan haar zoon, een 'nogal paardenachtig' gezicht en een zeer lange nek, en brengt het grootste deel van haar tijd door met het bespioneren van haar buren. Haar ogen zijn groot en bleek, heel anders dan die van Lily. Haar hele familie, behalve Lily, bestaat uit Dreuzels. Volgens Petunia waren haar ouders er trots op dat ze een heks in de familie hadden, maar Petunia zag haar zus als een freak. In feite was Petunia jaloers en verontwaardigd over Lily's magische vermogens en ging zelfs zo ver dat ze naar Albus Perkamentus schreef, waarin ze smeekte om toestemming te krijgen om naar Zweinstein te gaan. Perkamentus ontkende zachtjes haar inschrijving. Daarna werd Petunia verbitterd tegenover de school en, bij uitbreiding, tegenover de tovenaarswereld in het algemeen.

Toen Lily echter door Voldemort werd vermoord, werd Petunia de voogd van haar neefje, Harry Potter, die toen nog maar een baby was. Ze verwaarloosde en behandelde hem voor het grootste deel wreed (vooral vanwege haar afkeer dat de Potters tovenaars waren), en liet hem slapen in de kast onder de trap (hoewel ze hem een ​​eigen kamer toestond nadat ze zijn acceptatiebrieven had ontvangen aan Zweinstein om te proberen Zweinstein te misleiden om geen brieven te sturen).

Petunia, Dirk en Herman zijn dus dreuzels. Harry komt in 1981 bij hun wonen. Petunia woont al 16 jaar in de Ligusterlaan 4 in Klein Zanikhem. Petunia is erg geheimzinnig tegen haar buren. Niemand mag weten dat Harry Potter bij hen woont, want dan gaat alle aandacht naar hem en niet naar haar. Ondanks dat ze een dreuzel is en bang is voor magie, heeft ze vroeger dus een brief aan Albus Perkamentus geschreven of ze op Zweinstein mocht komen. Ze is niet toegelaten. Sindsdien haat ze magie. Severus en Lily hebben de brief gelezen. Petunia is erg jaloers op Lily, omdat zij een heks is en haar zelf.

Weetjes

  • Petunia Duffeling wordt vertolkt door Fiona Shaw. Ze komt voor in harry Potter vanaf het eerste deel
  • Haar Engelse naam is Petunia Dursley Evans.

Familie

Margot Duffeling is de zus van Herman Duffeling. Hij is getrouwd met Petunia Duffeling. Zij is de zus van Lily Evers. Zij is weer getrouwd met James Potter en hebben een kind, Harry Potter. Dirk Duffeling is het kind van Herman en Petunia.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Petunia_Duffeling&oldid=807814"