Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Petunia Duffeling

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Petunia Evers Duffeling is een Harry Potter-personage. Ze is geboren in 1968. Ze is getrouwd met Herman Duffeling ze hebben een zoon Dirk. Harry Potter is hun pleegkind Lily Potter, het zusje van Petunia. Petunia, Dirk en Herman zijn dreuzels. Harry komt in 1981 bij hun wonen. Petunia woont al 16 jaar in de Ligusterlaan 4 in Klein Zanikhem. Petunia is erg geheimzinnig tegen haar buren. Niemand mag weten dat Harry Pottter bij hen woont, want dan gaat alle aandacht naar hem en niet naar haar. Ondanks dat ze een dreuzel is en bang is voor magie, heeft ze vroeger een brief aan Albus Perkamentus geschreven of op Zweinstein mocht komen. Ze is niet toegelaten. Sindsdien haat ze magie. Severus en Lily hebben de brief gelezen. Petunia is erg jaloers op Lily, omdat zij een heks is en haar zelf.

Weetjes

  • Petunia Duffeling wordt vertolkt door Fiona Shaw. Ze komt voor in harry Potter vanaf het eerste deel
  • Haar Engelse naam is Petunia Dursley Evans.

Familie

Margot Duffeling is de zus van Herman Duffeling. Hij is getrouwd met Petunia Duffeling. Zij is de zus van Lily Evers. Zij is weer getrouwd met James Potter en hebben een kind, Harry Potter. Dirk Duffeling is het kind van Herman en Petunia.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Petunia_Duffeling&oldid=665428"