Lucius Malfidus

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lucius Malfidus
The Making of Harry Potter 29-05-2012 (Lucius Malfoy).jpg
Kostuum van Lucius Malfidus
Beroep Dooddoener
Engels Lucius Malfoy
Geslacht Man
Soort
Geboren 1954
Gestorven
Haar Blond
Ogen Grijs
Ouders Abraxas Malfidus (vader) †

Mevr. Malfidus (moeder)

Getrouwd Narcissa Zwarts
Kinderen Draco Malfidus
Afdeling Zwadderich
Afstamming volbloed tovenaar
Trouw Heer Voldemort
Acteur Jason Isaacs
Vanaf Harry Potter en de Geheime Kamer (boek)
Portaal Portal.svg Harry Potter

Lucius Malfidus (gespeeld door Jason Isaacs) is een personage uit de Harry Potter boeken. Lucius is de vader van Draco Malfidus. Hij is getrouwd met Narcissa Zwarts. Lucius was een groot aanhanger van Voldemort. Daarnaast is hij een groot voorstander van volbloed tovenaars. Lucius Malfidus (1954) was een Britse volbloed tovenaar, de zoon van Abraxas Malfidus, echtgenoot van Narcissa Zwarts, vader van Draco Malfidus en grootvader van vaders kant van Scorpius Malfidus. Evenals een lid van de familie Malfidus. Lucius kreeg zijn opleiding op Zweinstein, waar hij tot hoofd in Zwadderich werd benoemd. Als volwassene was Lucius een aristocratische tovenaar en patriarch van de familie Malfidus, die sterk geloofde in noties van bloedzuiverheid en de superioriteit van volbloed tovenaars. Hij sloot zich aan bij de Dooddoeners, die zijn opvattingen over de zuiverheid van bloed deelde, en nam deel aan de Eerste Tovenaarsoorlog, waarmee hij Voldemorts onderbevelhebber werd. Hij werd echter vervangen door Bellatrix Zwarts in de Tweede Tovenaarsoorlog.

Na de eerste nederlaag van Heer Voldemort slaagde Lucius erin gevangenschap te voorkomen door te liegen dat hij handelde onder de Imperiusspreuk. Hij en zijn gezin bleven leden van de sociale elite, hoewel Lucius zijn vooroordelen bleef tonen. Hij probeerde de carrière van Arthur Wemel te saboteren door Arthur's dochter een oud schooldagboek van Tom Riddle (Voldemort) te geven, waarmee hij in 1992 de Geheime Kamer opende, en in 1994 nam hij deel aan de vernedering van een Dreuzelfamilie na het WK Zwerkbal van 1994.

Toen Voldemort terugkeerde, diende Lucius hem opnieuw als Dooddoener en leidde hij de pogingen om de profetie (toekomstvoorspelling) te verkrijgen waar Voldemort naar zocht. In de strijd die volgde, werd de profetie vernietigd en werden Lucius en zijn kameraden in 1996 gevangengezet in Azkaban. Hoewel Voldemort hen in 1997 uit de gevangenis bevrijdde, was hij ontevreden over Lucius vanwege zijn mislukkingen en behandelde hij de Malfidussen met veel minachting en mishandeling. Lucius en zijn familie kwamen uiteindelijk in opstand tegen de tirannie van Voldemort en liepen over voor het einde van de Slag om Zweinstein, waarbij ze allemaal de Tweede Tovenaarsoorlog overleefden.

Omdat hij en zijn familie de Dooddoeners verlieten, kregen ze gratie voor hun misdaden na de definitieve nederlaag van Voldemort en dienden ze geen verblijfplaats in Azkaban. Hij en Narcissa kregen later een kleinzoon, Scorpius Malfidus, nadat Draco Malfidus met Astoria Goedleers trouwde .

Nadat Voldemort door Harry Potter ogenschijnlijk van de aardbodem was verdwenen zeiden Lucius en Narcissa dat ze onder invloed waren van de Imperiusspreuk. Ze zijn weer geaccepteerd door de tovergemeenschap. Lucius gaf regelmatig geld aan het Ministerie van Toverkunst. Hij was ook lid van het schoolbestuur en probeerde zo ook extra invloed uit te oefenen.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Lucius_Malfidus&oldid=807789"