Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Olympic rings without rims.svg WikiKids wenst de sporters op de Olympische Winterspelen 2022 in Beijing veel succes! Olympic rings without rims.svg

Voldemort

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Voldemort is een personage uit de Harry Potter-serie.

Hij is een duistere tovenaar die al jaren aan de macht was over de hele toverwereld. Totdat hij Harry Potter probeerde te vermoorden, wat hem niet gelukt is. Nadat hij Harry's vader James had vermoord wilde Voldemort Harry vermoorden. Maar Lily Evers (Harry's moeder) sprong voor de jongen. De dodelijke straal raakte Lily waardoor Harry een soort bescherming kreeg. Toen Voldemort Harry probeerde te vermoorden kaatste de vloek terug, en raakte Voldemort.

14 jaar later herrees hij met behulp van zijn gruzielementen en probeerde Harry weer te vermoorden. De jacht op Harry ging door tot nu. Je kunt lezen hoe het afloopt in Harry Potter en de Relieken van de Dood.

Zijn echte naam is 'Marten Asmodom Vilijn', en hij maakt van zijn naam een anagram: Mijn naam is Voldemort. Vandaar de naam Voldemort. In het Engels is dit van 'Tom Marvolo Riddle' naar I am lord Voldemort.

In de films wordt de rol gespeeld door Ralph Fiennes.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Voldemort&oldid=665439"