Harry Potter en de Gevangene van Azkaban (boek)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Collectebus waarmee Harry Potter naar de Lekke Ketel wordt gebracht.

Harry Potter en de Gevangene van Azkaban is het derde boek in de Harry Potter-boekenreeks van Joanne Rowling.

Samenvatting

Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal. Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!

Harry Potter woonde sinds zijn geboorte bij zijn gemene oom, tante en zijn neefje Dirk die de Duffelingen heten. Ze zijn erg gemeen tegen Harry. Op een dag komt de zus van Harry's oom. Als ze eenmaal binnen zijn doen ze gemeen tegen Harry, en beginnen zijn vader en moeder af te kraken. En dan wordt Harry zo kwaad op zijn oom en tante, dat hij die irritante mevrouw met een toverspreuk opblaast, zodat ze zo licht wordt als een ballon en weg vliegt. Dan loopt Harry weg.

Bij de speeltuin kwam hij een zwarte weerwolf tegen. Toen viel hij achterruit. De weerwolf kwam op hem af en rende snel weg. Harry zag toen 2 felle lichten. Ze kwamen dichterbij. Toen zag Harry dat het een bus was. Met de bus ging hij naar de Lekke Ketel daar praatte Harry met het Ministerie van Toverkunst. Daarna ging hij naar Zweinstein. Daar bewaakten Dementors de poort van Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocuspocus

Een paar weken later Griffoendor tegen Huffelpuf. Harry ging achter de snaai aan en tijdens de achtervolging kwamen de Dementors opdagen. Ze zorgden ervoor dat Harry van zijn bezem viel. Perkamentus, het schoolhoofd, brak met een spreuk de val van Harry. Op het eind verandert professor Lupos in een weerwolf en Sirius Zwarts ook toen gingen ze vechten. Toen rende Harry Zwarts achterna. Dan komen ze bij een meer met allemaal Dementors uit. Harry en zwarts vallen bewusteloos, Dan wordt hij wakker in de ziekenboeg. Harry en Hermelien gaan met een tijdverdrijver terug in de tijd. Als ze klaar zijn bevrijden ze Sirius Zwarts uit de kerker, en hij krijgt van Zwarts een nieuwe bezem. Nu gaat Harry Potter terug naar zijn familie.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Harry_Potter_en_de_Gevangene_van_Azkaban_(boek)&oldid=281837"