Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 2

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 2 is de achtste en hiermee de laatste Harry Potter-film uit de oorspronkelijke serie.

Verhaal

Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal.
Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!

De gruzelementen moeten kapot om Voldemort aan te kunnen, dat weet Harry ook. Ron, Harry en Hermelien zijn al lang bezig om die Gruzielementen stuk te krijgen. Eentje hebben ze stuk gemaakt. De rest moeten ze nog stuk maken. De gruzelementen zijn verdeeld onder de afdelingen van Zweinstein. Griffoendor, Zwadderich, Huffelpuf en Ravenklauw. De Gruzielementen kunnen alleen kapot worden gemaakt door de zwaard van Griffoendor of de gif van de basilisk, omdat dat moeilijk te genezen is, namelijk met de tranen van de Feniks. Op een dag gaan Ron en Hermelien naar de geheime kamer en daar zat een Gruzielement. Later blijkt dat ook in Harry een Gruzielement verstopt zit. Als Voldemort hem dood probeert te maken gaat de Gruzielement weg. Uiteindelijk zijn alle Gruzielementen dood en verslaat in een tovergevecht Harry, Voldemort. 19 jaar later is Harry getrouwd met Ginny en Hermelien met Ron.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaNPO KennisGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud) • WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchooltvBeeld & GeluidYouTube

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Harry_Potter_en_de_Relieken_van_de_Dood_deel_2&oldid=842622"