Harry Potter en de Vuurbeker (boek)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Harry Potter en de Vuurbeker (Engels: Harry Potter and the Goblet of Fire) is het vierde boek uit de Harry Potterserie, geschreven door J.K. Rowling.

Samengevat

Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal.
Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!

Harry wordt uitgenodigd om bij het wereldkampioenschap Zwerkbal te gaan kijken. Dit gebeurt op een geheime plek en van alle delen van de wereld komen er tovenaars en anderen naar deze internationale finale wedstrijd kijken.

Harry kan zelf helaas dit vierde jaar geen Zwerkbal spelen. Er wordt namelijk dit jaar wat anders georganiseerd op Zweinstein. Een tovenaarswedstrijd met drie onderdelen. Veel leerlingen van Zweinstein willen daar aan meedoen, maar omdat het vrij gevaarlijk is om mee te doen en je dus behoorlijk wat ervaring moet hebben, moet je zeventien zijn wil je meedoen.

Er komen ook leerlingen van andere scholen en wel uit het buitenland. Er zal ook worden gestreden om de naam van de school. Ze moeten daarvoor hun naam in een beker stoppen en dat verklaart ook de titel van het boek: de Vuurbeker. De Vuurbeker gaan namelijk bepalen wie er aan deze wedstrijd mag meedoen. Het moeten er drie worden, van iedere school één leerling. Deze kampioenen moeten ook drie taken volbrengen. Diegene die deze drie taken volbrengt is de kampioen.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Harry_Potter_en_de_Vuurbeker_(boek)&oldid=281850"