Portaal:Literatuur

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portaal Projectpagina
PortaalLiteratuur.png
Welkom op Portaal:Literatuur!
Reynard-the-fox.jpg

Op dit portaal vind je alles over schrijvers, dichters, boeken en gedichten. Er is zowel informatie over jeugd- als over volwassenliteratuur. Ook vind je verschillende begrippen en genres. Dit portaal kan handig zijn voor informatie over schrijvers en boeken voor een boekverslag of -bespreking. Een belangrijke prijs in de literatuur is de Nobelprijs voor Literatuur.

Wil je meeschrijven over literatuur? Neem dan een kijkje op onze projectpagina! Hier vind je alle artikelen, die nog aangemaakt of verbeterd moeten worden. Veel lees- en schrijfplezier!

Farm-Fresh bullet terug.pngTerug naar PIM-systeem

Over literatuur
Literatuur is een term uit de wereld van de boeken. Literatuur zijn teksten waarvan men vindt dat ze meer waarde hebben dan 'gewone' teksten. Het gaat dus om bijzonder knappe gedichten, verhalen, toneelstukken of andere teksten die als kunstwerken beschouwd worden. Reisgidsen, kookboeken en knutselboeken zijn dus geen literatuur. Deze boeken zijn immers gewoon bedoeld om informatie te geven.

Een literair werk heeft kenmerken die een ander werk (zoals een gewone reisgids) niet heeft. Als bijvoorbeeld in een boek de personages (de hoofd- of bijpersonen) een duidelijke verandering doormaken (van goed mens naar slecht mens of andersom bijvoorbeeld) dan is er sprake van literatuur. ≥≥≥ Lees verder op artikel literatuur ≥≥≥


Artikel van de maand
Thea Beckman.jpg

Kruistocht in spijkerbroek is een boek van Thea Beckman uit 1973. Het boek is uitgegeven door Lemniscaat. Het gaat over de zestien-jarige jongen Rudof Wega van Amstelveen, die via een tijdmachine van twee vrienden van zijn vader in de Middeleeuwen belandt. Hij zou in de middag weer teruggeflitst worden, maar dit gaat mis. Lees verder...

Schrijvers en dichters van over de hele wereld

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Literatuur&oldid=795010"