Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Portaal:Literatuur

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portaal Projectpagina
PortaalLiteratuur.png
Welkom op Portaal:Literatuur!
Reynard-the-fox.jpg

Op dit portaal vind je alles over schrijvers, dichters, boeken en gedichten. Er is zowel informatie over jeugd- als over volwassenliteratuur. Ook vind je verschillende begrippen en genres. Dit portaal kan handig zijn voor informatie over schrijvers en boeken voor een boekverslag of -bespreking.

Wil je meeschrijven over literatuur? Neem dan een kijkje op onze projectpagina! Hier vind je alle artikelen, die nog aangemaakt of verbeterd moeten worden. Veel lees- en schrijfplezier!

Over literatuur
Literatuur is een term uit de wereld van de boeken. Literatuur zijn teksten waarvan men vindt dat ze meer waarde hebben dan 'gewone' teksten. Het gaat dus om bijzonder knappe gedichten, verhalen, toneelstukken of andere teksten die als kunstwerken beschouwd worden. Reisgidsen, kookboeken en knutselboeken zijn dus geen literatuur. Deze boeken zijn immers gewoon bedoeld om informatie te geven.

Een literair werk heeft kenmerken die een ander werk (zoals een gewone reisgids) niet heeft. Als bijvoorbeeld in een boek de personages (de hoofd- of bijpersonen) een duidelijke verandering doormaken (van goed mens naar slecht mens of andersom bijvoorbeeld) dan is er sprake van literatuur. ≥≥≥ Lees verder op artikel literatuur ≥≥≥


Artikel van de maand
Alice par John Tenniel 25.png

Alice in Wonderland of Alice's Avonturen in Wonderland (Alice's Adventures in Winderland) is een boek van de Britse schrijver Lewis Carroll. Het verhaal is één van de bekendste verhalen voor kinderen uit het Verenigd Koninkrijk. Veel Britse kinderen zijn met het sprookje opgegroeid. Het verhaal is geschreven in 1865 en is een voorbeeld van een modern sprookje. Lees verder...

Schrijvers en dichters van over de hele wereld

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Literatuur&oldid=731092"