Help mee! Maak een account of meld je aan.
Farm-Fresh new.png   WikiKids heeft een nieuw uiterlijk gekregen! Aan de manier waarop je met WikiKids werkt hebben we niets veranderd.
Stem nu op: Musicalfilm

Trinidad en Tobago

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Republiek Trinidad en Tobago
Republic of Trinidad and Tobago

Flag of Trinidad and Tobago.svg Coat of arms of Trinidad and Tobago.svg Trinidad en Tobago locator map.png

Hoofdstad Port of Spain
Aantal inwoners 1.218.208 (2017)
Oppervlakte 5130 km²
Regeringsvorm Republiek
President Anthony Carmona (sinds 2013)
Premier Keith Rowley
Godsdienst Rooms-katholicisme, Hindoeïsme, Anglicaans, Islam
Taal Engels (English)
Munteenheid Trinidad en Tobagodollar
Volkslied Forged From The Love of Liberty
Nationale feestdag 31 augustus
Landcode TT


Trinidad en Tobago is een eilandstaat in de Caraïbische Zee. Het ligt voor de kust van Venezuela. Het bestaat uit het grote Trinidad, het kleine eiland Tobago en een paar kleine eilandjes. De hoofdstad is Port of Spain.

Geschiedenis

Trinidad en Tobago is in juli 1498 ontdekt door Christoffel Columbus. Hij noemde de eilanden Trinidad en Bella Forma, maar door de tabak is deze naam veranderd in Tobago. Daarna is het door veel landen gekoloniseerd, waaronder Spanje, Engeland en Nederland. Sinds 1962 is Trinidad een onafhankelijke staat. Net als elk land heeft Trinidad en Tobago ook een volkslied.

Bevolking

De bevolking heet een Trinidadiaan. De meeste mensen spreken engels, maar er wordt ook Spaans gesproken en kleinere, onbekende talen. Volgens een organisatie zijn de mensenrechten in Trinidad niet goed. Ook zou hier de doodstraf van toepassing zijn. Als je homoseksueel bent mag je zelfs het land niet in.

Vlag

De vlag heeft de kleuren rood, wit en zwart. Rood staat voor de moed van de mensen, wit staat voord de zee en zwart staat voor kracht. Zoals bijna alle landen heeft Trinidad en Tobago ook een handelsvlag (die in dit geval hetzelfde is) en een oorlogsvlag (ter zee). De vlag heeft drie kleuren maar is geen driekleur.

Fotogallerij


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Trinidad_en_Tobago&oldid=503349"