Ronald Wemel

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Ron Wemel)
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
Ron Weasley.jpg
Ron Wemel of Ron Weasley
Beroep
Engels Ronald Bilius Weasley
Geslacht Man
Soort
Geboren 1 maart 1980
Gestorven
Haar Rood
Ogen Blauw
Ouders Arthur Wemel en Molly Wemel-Protser
Getrouwd Hermelien Griffel
Kinderen Roos en Hugo
Afdeling Griffoendor
Afstamming Volbloed tovenaar
Trouw Orde van de Feniks,

Harry Potter,
Strijders van Perkamentus

Acteur Rupert Grint
Vanaf Harry Potter en de Steen der Wijzen
Portaal Portal.svg Harry Potter

Ronald Virus Wemel (1 maart 1980) is een personage uit de boeken-serie Harry Potter, geschreven door Joanne Rowling.

In het Engels is zijn naam Ronald Bilius Weasley. Hij is een jongen die niet erg snugger is. Hij heeft Harry ontmoet in de trein naar Zweinstein, de tovenaarsschool. Zijn familie is erg groot, maar rijk zijn ze niet. Hij heeft 5 broers (Bill, Charlie, Percy, Fred en George) en 1 zusje (Ginny). Zijn 2 beste vrienden zijn Harry Potter en Hermelien Griffel.

Zijn broers heten: Charlie, hij is een drakentemmer en werkt in Roemenië, Bill, hij is ook afgestudeerd en werkt als vloekbreker voor Goudgrijp in Egypte, Percy, een jongen die altijd al voor het Ministerie van Toverkunst wilde werken (net als zijn vader) en als laatste: Fred en George, een tweeling die wel van een grapje houdt. Een voorbeeld: "Wij weten best dat we Gred en Forge heten, mam!".

Ron heeft ook een zusje: Ginny Wemel. Zij is 1 jaar jonger en stapelverliefd op Harry. Zijn ouders zijn Molly Wemel, een mevrouw die erg goed kan koken en Arthur Wemel, die alles wil weten over Dreuzels. Dreuzels zijn niet-magische mensen. Hij werkt op het Ministerie van Toverkunst op de afdeling Misbruikpreventie van Dreuzelvoorwerpen.

Aan het einde trouwt hij met Hermelien Griffel. Ze krijgen twee kinderen, Roos en Hugo. De Engelse namen zijn Rose en Hugo.

Zijn patronus is een Jackrussellterriër.

In de films wordt Ron Wemel gespeeld door Rupert Grint.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Ronald_Wemel&oldid=806598"