Portaal:Noord-Amerika

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portaal Projectpagina Inschrijving
PortaalNoordAmerika.png
Introductie
North America.png
CIA map of the Caribbean.png

Welkom op Portaal:Noord-Amerika. Hier vindt je alles over de landen, steden en trekpleisters dit op dit continent en nog veel meer. Daarnaast vind je nog verschillende afbeeldingen die je beeld geven over Noord-Amerika. Ben je geïnteresseerd in dit fascinerende continent en wil je er meer over weten; neem dan een kijkje op dit portaal. Als je ook wilt meehelpen met artikelen over Noord-Amerika, neem dan een kijkje in de lijst met gewenste artikelen. Vergeet je niet eerst in te schrijven!

Noord-Amerika vormt samen met Zuid-Amerika de kolossale landmassa Amerika. Noord-Amerika is het noordelijke deel van deze landmassa en bestaat uit drie delen; Centraal-Amerika, Anglo-Amerika en de Caribische eilanden. Qua grootte verschillende de landen op dit continent erg. Noord-Amerika is gedurende een lange periode gekoloniseerd geweest, maar tegenwoordig zijn bijna alle gebieden onafhankelijk. Desondanks zijn met name de eilanden nog vaak in bezit van andere landen, waardoor het continent beschikt over een groot aantal afhankelijke gebieden. Het continent zelf is ontdekt door Columbus in de 15e eeuw, maar pas later kwam men erachter dat het om een heel nieuw werelddeel ging. Lees verder

Landen en afhankelijke gebieden
Landen
Afhankelijke gebieden

Bekende trekpleisters
Panorama over de rotsen van de "Garden of Eden" in het West-Amerikaanse nationaal park Arches (oostelijk Utah, VS)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Noord-Amerika&oldid=627570"