Portaal:Zuid-Amerika

Uit Wikikids
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
Portaal Projectpagina Inschrijving
PortaalZuidAmerika.png

Introductie

Kaart Zuid Amerika.jpg
South America satellite orthographic.jpg

Welkom op Portaal:Zuid-Amerika. Hier kan je van alles vinden over dit fascinerende continent. Onder andere vindt je hier informatie over landen, bezienswaardigheden en steden. Ook vindt je een lijst met lange artikelen die te maken hebben met dit continent. Neem ook een kijkje in onze lijst met gewenste artikelen. Hier vind je artikelen die verbeterd of nog aangemaakt moeten worden. Vergeet je niet eerst in te schrijven!

Over Zuid-Amerika
Zuid-Amerika is een werelddeel dat samen met Noord-Amerika het continent Amerika vormt. Zuid-Amerika is een vrij groot continent, maar kent slechts 11 landen en 3 afhankelijke gebieden. De grens tussen de twee werelddelen ligt tussen Colombia en Panama. Zuid-Amerika heeft een lange geschiedenis waarin onder meer de Inca's een rol speelden. In de 15e eeuw werd het werelddeel gekoloniseerd door de Portugezen en Spanjaarden. Hierdoor spreekt men er nog steeds voornamelijk Spaans en Portugees. Sinds de 19e eeuw werden de meeste kolonies onafhankelijk en sinds de vorige eeuw maken veel landen een economische groei door. Lees verder


Veel lees- en schrijfplezier!

Landen en afhankelijke gebieden

Landen:

Afhankelijke gebieden:

*Regering zetelt in La Paz!

Bariloche- Argentina2.jpg
Amazon CIAT (2).jpg

Een overzicht van Rio de Janeiro, de tweede stad van Brazilië en bekend om haar carnaval.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Zuid-Amerika&oldid=518617"