Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Olympic rings without rims.svg WikiKids wenst de sporters op de Olympische Winterspelen 2022 in Beijing veel succes! Olympic rings without rims.svg

Belo Horizonte

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Belo Horizonte is de zesde grootste stad van heel Brazilië met 2.452.617 inwoners in het jaar 2009. De agglomeratie van Belo Horizonte had in dat jaar 5.397.438 inwoners. Samen met de twee grootste steden van het land (Sao Paulo en Rio de Janeiro) vormt Belo Horizonte een driehoek van miljoenensteden. De driehoek bestaat uit 4 verschillende agglomeraties (ook die van Santos). Belo Horizonte ligt nogal hoog. Het klimaat is er half mediterraan en half gematigd. De stad is bekend om haar wolkenkrabbers en bezienswaardigheden. Oorspronkelijk werd de stad gesticht als een paradijselijke stad. Maar door dat er te veel mensen hier gingen wonen, werd de stad een centrum van sloppenwijken. Vooral aan de randen van de stad zijn er enorm veel sloppenwijken. In totaal zijn er ongeveer 300 sloppenwijken in Belo Horizonte. Belo Horizonte is een financieel, industrieel en cultureel centrum.

Partnersteden

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Belo_Horizonte&oldid=700523"