Help mee! Maak een account of meld je aan.
Farm-Fresh new.png   WikiKids heeft een nieuw uiterlijk gekregen! Aan de manier waarop je met WikiKids werkt hebben we niets veranderd.
Stem nu op: Musicalfilm

Falklandeilanden

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Falklandeilanden
Falkland Islands

Flag of the Falkland Islands.svg Coat of arms of the Falkland Islands.svg Falklandeilanden locator map.png

Hoofdstad Stanley
Aantal inwoners 2.922 (2017)
Oppervlakte 12.173 km²
Regeringsvorm Overzees territorium van het Verenigd Koninkrijk
Taal Engels
Munteenheid Falklandeilands pond
Volkslied God Save the Queen
Landcode FLK
Portaal Portaal.png Verenigd Koninkrijk


De Falklandeilanden is een eilandengroep in Zuid-Amerika. De hoofdstad is Stanley. Ze werden in 1592 voor het eerst waargenomen door de Engelse zeeman John Davis. Zowel het Verenigd Koninkrijk als Argentinië vinden, dat ze recht hebben op deze eilanden. De ruzie hierover tussen beide landen liep zó hoog op, dat die in 1982 tot een oorlog leidde. Argentijnse soldaten bezetten de eilanden, maar de Britten stuurden een legermacht om de eilanden weer te bevrijden. Deze oorlog duurde twee maanden. Het is nu weer een kolonie van het Verenigd Koninkrijk. Na de oorlog namen de visserij en het toerisme sterk toe. Het belangrijkste exportartikel is wol. Het is er koud, winderig en vochtig. Het regent of sneeuwt er gemiddeld 200 dagen per jaar. Gemiddeld is het er maar zo'n 7°C. 2 à 3°C in de winter en 10 à 11 °C in de zomer (met in januari en februari de hoogste temperaturen, door de ligging op het zuidelijk halfrond).

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Falklandeilanden&oldid=379854"