Sint-Helena, Ascension en Tristan da Cunha

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sint-Helena, Ascension en Tristan da Cunha
Saint Helena, Ascension and Tristan da Cunha

Flag of the United Kingdom (3-5).svg Royal Coat of Arms of the United Kingdom (HM Government, 1952-2022).svg Sint-Helena, Ascension en Tristan da Cunha locator map.png

Hoofdstad Jamestown
Aantal inwoners 6.000 (2021)
Oppervlakte 308 km²
Regeringsvorm Overzees gebiedsdeel van Verenigd Koninkrijk
Koning Charles III (sinds 2022)
Taal Engels (English)
Munteenheid Sint-Heleens pond
Volkslied God Save the King
Landcode SHN
Portaal Portal.svg Verenigd Koninkrijk

Sint-Helena, Ascension en Tristan da Cunha is een gebied in de Atlantische Oceaan. Het gebied wordt bestuurd door het Verenigd Koninkrijk, maar is er geen onderdeel van. Zo'n gebied heet een Brits overzees gebied. Het gebied ligt tussen Zuid-Amerika en Zuidelijk Afrika.

Het eiland Ascension

Het gebied is vernoemd naar de drie belangrijkste eilanden: Sint-Helena, Ascension en Tristan da Cunha. Ook de eilanden Gough, Inaccessible en de Nightingale-eilanden. Sint-Helena, Ascension en Tristan da Cunha wordt bestuurd door een gouverneur, die wordt gekozen door de inwoners. De bevolking bestaat uit drie belangrijke groepen: slaven uit Afrika, arbeiders uit China en Engelsen.

Voor 1 september 2009 heette het gebied nog Saint Helena and dependencies. Ascension en Tristan da Cunha werden toen gezien als gebieden die afhankelijk waren van Sint-Helena. Tegenwoordig hebben de drie gebieden dezelfde status en vormen samen één Brits overzees gebied. Echter ligt de hoofdstad Jamestown op het eiland Sint-Helena.

Het gebied heeft geen eigen vlag en geen eigen wapen, ze gebruiken de vlag en het wapen van het Verenigd Koninkrijk. De eilanden Sint-Helena en Tristan da Cunha hebben wel een eigen vlag.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Sint-Helena,_Ascension_en_Tristan_da_Cunha&oldid=651113"