Ambassade

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Tsjechische ambassade in Nederland (Den Haag)

Een ambassade vertegenwoordigt een land in een ander land. Ambassades worden geleid door een ambassadeur. Ambassades zijn vaak te vinden in de hoofdstad van het land, maar in bijvoorbeeld Nederland is dat niet zo, daar bevinden de meeste ambassades zich in Den Haag. In België zitten de ambassades wel gewoon in de hoofdstad, Brussel.

Veel mensen denken dat de grond waar een ambassade op staat van het land is dat vertegenwoordigd wordt. Dit is niet zo. Een Nederlandse ambassade in Denemarken is dus geen stukje Nederland in Denemarken. Wel is het zo dat politieagenten van Denemarken niet zonder Nederlandse toestemming de ambassade mogen betreden. Als een Nederlander een overval pleegt in Denemarken en dan de Nederlandse ambassade binnengaat, mag de Nederlander dus alleen worden gearresteerd als de ambassade daar toestemming voor geeft.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Ambassade&oldid=509910"