Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Olympic rings without rims.svg WikiKids wenst de sporters op de Olympische Winterspelen 2022 in Beijing veel succes! Olympic rings without rims.svg

Brasilia

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De skyline van Brasilia

Brasília is de hoofdstad van Brazilië, maar niet de grootste stad (dat is Sao Paulo). Het had 2.606.885 inwoners in het jaar 2009. Brasilia werd vanaf het jaar 1960 de hoofdstad, omdat het centraal ligt in het land. Daarvoor was dat Rio de Janeiro, wat de 2e grootste stad van het land is. De stad is gebouwd in de vorm van een vliegtuig. Brasilia ligt vlakbij het tropisch regenwoud, maar ligt toch net nog in een savanne-gebied. Het is gebouwd aan een stuwmeer. De stad zelf is best rijk, maar de voorsteden zitten vol met arme mensen. Veel mensen vinden niets aan de stad, want men werkt er alleen. Er zijn niet zo veel bezienswaardigheden als Sao Paulo en Rio de Janeiro. In het weekend gaan veel mensen weg uit de stad om op stap te gaan in andere plaatsjes, zoals Manaus of Recife. Sinds een paar jaar is er een metro in de stad.

Partnersteden


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Brasilia&oldid=686520"