Paaseiland

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Paaseiland
Isla de Pascua
Rapa Nui
Flag of Rapa Nui, Chile.svg Emblem of Easter Island.svg

LocationEasterisland.png

Land Vlag van Chili Chili
Hoofdstad Hanga Roa
Oppervlakte 163.6 km2
Omtrek
Inwonersaantal 7,750 (2017)
Talen Spaans en Rapa Nui
Feestdag
Volkslied
Portaal Portaalicoon WikiKidsAtlas

Paaseiland is een eiland in de Grote Oceaan, dat toebehoort aan het land Chili. Het is een van de meest geïsoleerde eilanden op aarde en wereldberoemd vanwege de moai (enorme standbeelden van vulkanisch gesteente) die je er vindt. Paaseiland is een eiland vol mysteries zeggen velen, en wordt hierdoor elke dag door veel toeristen bezocht. De inheemse bevolking noemt het eiland geen Paaseiland, maar Rapu Nui, wat "grote rots" betekent.

Ontdekking

Op paaszondag 1722 ontdekten Jacob Roggeveen en zijn bemanning in de Stille Zuidzee een kaal en rotsachtig eiland. Roggeveen noemde het Paaseiland. Alleen de honderden reusachtige stenen beelden herinneren eraan dat op het eiland ooit een beschaving heeft gebloeid.

Eiwedstrijd

Op een eiland in de buurt van Paaseiland waren allemaal vogels. Toen bedachten de bewoners iets slims. Ze dachten: Hè, als we nou een wedstrijd houden: Je zwemt naar een eiland en pakt een ei en zwemt weer terug. Degene die het snelst is, is een jaar lang de baas op het eiland.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Paaseiland&oldid=821177"