Help mee! Maak een account of meld je aan.
Farm-Fresh new.png   WikiKids heeft een nieuw uiterlijk gekregen! Aan de manier waarop je met WikiKids werkt hebben we niets veranderd.
Stem nu op: Musicalfilm

Eiland

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Ijseloog eiland (fotograaf Albert Kok

Een eiland is een stuk land omgeven door water.

Een voorbeeld hiervan is het eiland Texel. Een paar grote eilanden zijn: Groenland, Australië en Papoea-Nieuw-Guinea. Sommige eilanden zijn bijzonder. Op Paaseiland staan bijvoorbeeld de Moaï, dat zijn metershoge "beelden". Ook een bijzonder eiland is IJsland, daar zijn allemaal geisers (vulkanen waar kokendheet water uit komt). Zo komt het ook dat kangoeroe's alleen in Australië leven, ze kunnen nergens anders heen. Hawaï is een hele eilandengroep, dat noem je een archipel. Eilanden schuiven ook, de zee laat golven tegen de ene kant van het eiland aan spoelen en neemt zand mee en legt aan de andere kant zand neer. De eilanden van Nederland zijn: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog, Rottermeroog en Rottermerplaat.


Spelletje

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Eiland&oldid=523532"