Montevideo

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Montevideo, de hoofdstad van Uruguay

Montevideo is de hoofdstad en grootste stad van het land Uruguay met 1.968.324 inwoners in het jaar 2009. De stad is de meest zuidelijk gelegen hoofdstad op het hele Amerikaanse continent (Noord-Amerika én Zuid-Amerika). Naast de hoofdstad van het land is Montevideo ook de hoofdstad van het gelijknamige departement en het administratieve centrum van de Mercosur. In de stad woont 45% van de volledige bevolking van het land.

Montevideo ligt aan Rio de la Plata en heeft diverse stranden. Het levensniveau is er hoog, zelfs het hoogste van Latijns-Amerika (Midden-Amerika en Zuid-Amerika). De stad heeft een internationale luchthaven, genaamd: Carrasco International Airport. Montevideo is bekend om haar interesse in sport, het is zelfs de sporthoofdstad van Uruguay. Het Wereldkampioenschap voetbal in het jaar 1930 werd gehouden in Montevideo.

De skyline van Montevideo

Stedenbanden


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Montevideo&oldid=591974"