Lima (stad)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Lima is de hoofdstad van Peru. Het is de grootste stad van het land en heeft ongeveer 9,75 miljoen inwoners. De stad ligt aan zee. De stad is opgebouwd in 1535, dus is al bijna 500 jaar oud. In Lima is al heel erg veel gebeurd, zoals aardbevingen en oorlogen.

Tegenwoordig is Lima heel belangrijk voor de economie en industrie in het centrum van Peru. De stad heeft ook te maken gehad met milieuvervuiling en verkeersproblemen. Er is een metrolijn gebouwd om het verkeer te verlichten, en er wordt op dit moment gewerkt aan een tweede metrolijn.

Enkele bezienswaardigheden in Lima zijn de kerk en het klooster van San Francisco, het Plaza San Martin en het historisch centrum, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Lima ligt in het dal van de rivier de Rimac, aan de kust van de Grote Oceaan. Het klimaat is vochtig en subtropisch mild, met milde temperaturen gedurende het hele jaar.

Stedenbanden

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaNPO KennisGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud) • WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchooltvBeeld & GeluidYouTube

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Lima_(stad)&oldid=842172"