Panama-Stad

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Panama-Stad (of vaak "Panama-City") is de hoofdstad van Panama. Het is de grootste stad van het land, met veel hoge gebouwen en grote winkelcentra. In 2015 had de stad ongeveer 1,1 miljoen inwoners. De stad ligt aan het uiteinde van de Panamakanaal(de kant van de Grote Oceaan). Om de stad liggen allemaal tropische regenwouden.

Geschiedenis

Op 15 augustus 1519 werd door de Spaanse conquistador Pedro Arias Dávila een stad opgericht. Het centrum ligt nu wel op een andere plek. Vanaf deze stad werden de Inca's aangevallen. Op 21 januari 1671 werd de stad verwoest door Henry Morgan die een piraat was. Later werd de stad op de plek waar hij nu staat herbouwd. Er zijn nog ruïnes van de oude stad. Die ruïnes zijn tot werelderfgoed verklaard in 1997. Doordat later het Panamakanaal en een spoorlijn gebouwd werd in de negentiende eeuw groeide de stad erg.

Partnersteden

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaNPO KennisGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud) • WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchooltvBeeld & GeluidYouTube

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Panama-Stad&oldid=699357"