Help mee! Maak een account of meld je aan.
In februari staat WikiKids in het teken van Turkije! Doe jij ook mee?
Stem nu op: Kolmarden Zoo

Grand Canyon

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Een deel van de canyon

De Grand Canyon is een grote en diepe kloof in de Amerikaanse staat Arizona. Hij is in miljoenen jaren tijd door de Colorado-Rivier uitgesneden. Zoiets noem je erosie. De canyon is zo'n 435 kilometer lang, tussen de 15 en 29 kilometer breed en soms meer dan 1600 meter diep. Doordat de canyon zo diep is is de Colorado-Rivier die er doorheen stroomt op sommige plekken nauwelijks te zien. Wel kan men bijna overal de overkant van de canyon zien.

De Grand Canyon heeft twee kanten. De North Rim aan de noordelijke kant en de South Rim aan de zuidelijke kant. De North Rim ligt iets hoger dan de South Rim. Aan deze kant komen niet zo veel toeristen. De meeste toeristen gaan dus naar de South Rim. Daar ligt ook een dorpje, Grand Canyon Village. Hier kan men de auto parkeren en verder door het park reizen met een bus of lopend. Ook zijn hier souvenirwinkeltjes. Verder zijn hier ook kampeerplaatsen en lodges. Bij Yavapai Point is ook een gratis museum over de canyon.

Sommige toeristen verkeennen de canyon ook via kleine vliegtuigjes of met een helikopter.

Het National Park Grand Canyon, wat in de canyon ligt, is UNESCO werelderfgoed.

Externe links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Grand_Canyon&oldid=459688"