Badminton

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Badminton is een sport waarbij je met een racket een shuttle moet wegslaan. De shuttle, die kan zijn gemaakt van plastic of van veren, wordt over een net heen-en-weer geslagen met de rackets.

Badminton wordt in een zaal gespeeld, alhoewel het ook buiten kan. Badminton is een hele snelle sport. Een shutle gaat snel heen en weer. Het is een sport voor alle leeftijden.

Spelvormen

Er zijn verschillende vormen: singles, gemengd dubbels en heren/dames dubbels. Je kunt ook competitie spelen. Je zit dan met meestal 2 meiden en 2 jongens in een team. Tijdens een competitiewedstrijd spelen alle spelers een singel (2 meiden en 2 jongens), daarna speel je de dubbels (meidendubbel en jongensdubbel) tot slot speel je twee mixen (meid en jongen). Je kunt totaal 8 punten halen, per wedstrijd één.

Slagen

En er zijn verschillende soorten slagen zoals de clear, smash, dropshot en lob. In elke stad of dorp zit wel een badminton vereniging. rackets een shuttles zijn in bijna elke sportzaak te koop.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Badminton&oldid=558517"