Verbeter WikiKids vandaag nog!

Portaal:Sport

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portaal Inschrijving
Portaal Sport Banner.png
Sport balls.svg Welkom op Portaal:Sport! Sport balls.svg

Welkom op het Portaal:Sport! Dit portaal gaat over alle sporten en alle sporters. Je vindt hier informatie over sporten, sporters en sportevenementen. Daarnaast is er een artikel van de week. Vind je sport ook interessant of sport je zelf en wil je meeschrijven? Neem dan een kijkje op onze projectpagina. Hier vind je alle artikelen die nog aangemaakt moeten worden.

Over sport
Sporten is in de eerste plaats elke lichamelijke activiteit die de conditie bevordert, zoals lopen, wielrennen of wat dan ook. Sporten doe je voor je ontspanning (recreatie), of in competitie. Behalve fysieke sporten waarbij je dus je lichaam gebruikt, spreekt men ook over denksporten. Voorbeelden hiervan zijn schaken en dammen. , en bovendien wordt je er nog goedgezind van ook.

Eigenlijk is er geen regel, ook wel definitie, waarmee je kunt zeggen wat sport is, zoals je wel kunt zeggen dat een maal een één is. Sporten zijn meestal activiteiten gebaseerd op fysieke beweging gebruikmakend van dingen als kracht, snelheid, behendigheid en denkvermogen. Lees verder...

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Sport&oldid=762345"