Portaal:Sport

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
Portaal Inschrijving
Portaal Sport Banner.png
Sport balls.svg Welkom op Portaal:Sport en spel! Sport balls.svg

Welkom op het Portaal:Sport en spel! Dit portaal gaat over alle sporten en alle sporters. Je vindt hier informatie over sporten, sporters en sportevenementen. In sommige gevallen kun je ook spreken van spel. In de geschiedenis zijn vanuit wat eerst spellen waren, sporten ontstaan. Bovendien kennen sporten net als bij spel ook spelregels. Wat nu de scheidslijn is tussen sport en spel is lastig te zeggen. Sport is vaak serieuzer.

Daarnaast is er een artikel van de week. Vind je sport ook interessant of sport je zelf en wil je meeschrijven? Kijk dan naar de linken (bijvoorbeeld in de Lijst van sporten en Lijst van Nederlandse sportbonden) die nog rood zijn.

Over sport
Sporten is in de eerste plaats elke lichamelijke activiteit die de conditie bevordert, zoals lopen, wielrennen of wat dan ook. Sporten doe je voor je ontspanning (recreatie), of in competitie. Behalve fysieke sporten waarbij je dus je lichaam gebruikt, spreekt men ook over denksporten. Voorbeelden hiervan zijn schaken en dammen. , en bovendien wordt je er nog goedgezind van ook.

Eigenlijk is er geen regel, ook wel definitie, waarmee je kunt zeggen wat sport is, zoals je wel kunt zeggen dat een maal een één is. Sporten zijn meestal activiteiten gebaseerd op fysieke beweging gebruikmakend van dingen als kracht, snelheid, behendigheid en denkvermogen. Lees verder...

Gekoppelde portalen:

Andere vrijetijdsbestedingen:

Farm-Fresh bullet terug.pngTerug naar PIM-systeem
Sport balls.svg Artikel van de week Sport balls.svg
Boy - Water Polo ‐ Lake Macquarie ICG 2014 (15353869413).jpg

Het artikel van week 7 is... Waterpolo!

Waterpolo is een sport die je in het zwembad speelt. Maar hoe werkt de sport waterpolo nou precies?

>> Klik hier voor het artikel! >>

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Sport&oldid=820296"