Help mee! Maak een account of meld je aan.
In februari staat WikiKids in het teken van Turkije! Doe jij ook mee?
Stem nu op: Kolmarden Zoo

Schermen

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
schermen

Schermen is een sport.

Een bijzondere sport Schermen is een bijzondere sport. Veel mensen kennen het niet. Toch is het een sport bij de olympische spelen geweest. Niet nu, maar in 1896.

GeschiedenisSchermen komt uit de middeleeuwen. Schermen is een zwaardgevecht houden, maar dan van nu. In de middeleeuwen werden burgers steeds meer betrokken bij de zwaardgevechten en zo waren er in 1450 al schermopleidingen. De eerste moderne schermwedstrijd was in 1896 op de olympische spelen. Toen deden ze het nog met sabel en floret. BedachtSchermen is niet echt bedacht door iemand. Veel mensen hebben een belangrijke rol gespeeld. Zoals de egyptenaren en de grieken. De grieken hadden al voor de eerste schermopleiding schermscholen en de egyptenaren deden zwaardgevechten. Daaruit is schermen bedacht. Niet alleen daar uit, maar wel een groot deel. Toen het net werd bedacht, speelde ze al competitie.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Schermen&oldid=542410"