Tafeltennis

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken

Tafeltennis (ook bekend als pingpong) is een sport. Tafeltennis komt van het tennissen, maar dan in het klein en met een tafel.

Voor tafeltennis heb je nodig: een batje, een tafeltennistafel en een tafeltennisballetje. Je kunt tafeltennissen als je deze spullen hebt, anders kom je niet verder. Je kan natuurlijk ook lid worden van een tafeltennisvereniging en dan heb je alleen een batje nodig. Een professioneel batje is heel duur; soms wel boven de 100 euro. Een normaal batje is lang niet zo duur, maar koop geen goedkoop batje van 10 euro, want die zijn heel slecht. Voor gemiddeld 30-40 euro kan je al 'n goed batje aanschaffen.

De meeste mensen denken dat de Chinezen tafeltennis bedacht hebben, maar het is bedacht in Engeland, net zoals voetbal. Eind 19de eeuw begonnen de Engelsen met tafeltennissen. Dat deden ze buiten. Na een tijdje begonnen de Britten ook binnen te spelen. De balletjes werden gemaakt van kurk of van rubber. Alleen was er bij allebei de balletjes een probleem: het 'balletje' van kurk stuiterde niet goed, en het balletje van rubber stuiterde juist veel te hoog, zodat er dingen kapot gingen in de huizen. Na een tijdje kwam James Gibb thuis in Engeland van een reis naar Amerika, en hij had balletjes meegenomen van celluloid (een soort plastic). Dat balletje bleek precies de goede stuit te hebben. Vanaf toen werden er echte tafeltennistafels gemaakt, en er kwamen setjes met netjes, batjes en een bal.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Tafeltennis&oldid=477478"