Station Hilversum Media Park

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Station Hilversum Media Park (Hvsm)

Station Hilversum Noord, september 2011 (1).jpg

Opening 25 september 1974
Plaats Hilversum
Deelgebied Flag of North Holland.svg Noord-Holland
Land Vlag van Nederland Nederland
Aantal perrons 2
Aantal perronsporen 2
Spoorlijn Oosterspoorweg
Aantal reizigers 4328 (2017) per dag
Portaal Portal.svg Openbaar vervoer

Station Hilversum Media Park is een spoorwegstation in het Noord-Hollandse Hilversum. Het station is vernoemd naar het Media Park, wat dichtbij het station ligt. Hier zitten veel mediabedrijven en worden televisieprogramma's opgenomen. Het station ligt aan de Oosterspoorweg.

Het station opende in 1974 als Hilversum NOS. De NOS was toen de belangrijkste omroep, die ook hielp de technische zaken van andere omroepen. In 1989 werd de naam veranderd in Hilversum Noord. Kort daarvoor werd commerciële televisie in Nederland legaal en kwam RTL naar Nederland. Toen waren er al plannen om het station Hilversum Media Park te noemen, aangezien het het grootste bedrijf was in de regio. ProRail hielt dit echter tegen, aangezien het volgens hen niet mogelijk was. Op 16 november 2009 besloten medewerkers van het Media Park stiekem de boorden te verwisselen en ProRail haalde ze diezelfde dag nog terug. Op 13 december 2013 werd het station alsnog van naam gewijzigd.

Tussen 2010 en 2011 werd het station verbouwd en kwam er een grote loopbrug. Deze loopbrug wordt Via de kijkbuis genoemd. De loopbrug verbindt niet alleen de perrons, maar ook het station zelf met het Media Park. Aan de kant van het Media Park staat een testbeeld.

Dienstregeling

De volgende treinen stoppen op station Hilversum Media Park:


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Station_Hilversum_Media_Park&oldid=651359"