Help mee! Maak een account of meld je aan.

Flag of New Zealand.svg In de maand februari vind het Wikiproject:Nieuw-Zeeland plaats! Wil je ook meedoen? Klik dan hier! Flag of New Zealand.svg

Stem nu opnieuw voor: de FINALE! van de Gouden WikiKids Award 2020

Station Amsterdam Holendrecht

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Station Amsterdam Holendrecht (Ashd)

2012-07-30 Ashd03.jpg

Opening 14 oktober 1977 (metro)
14 december 2008 (trein)
Plaats Amsterdam
Deelgebied Flag of North Holland.svg Noord-Holland
Land Vlag van Nederland Nederland
Aantal perrons 1 (metro)
2 (trein)
Aantal perronsporen 2 (metro)
2 (trein)
Spoorlijn Rhijnspoorweg
Aantal reizigers 4.304 (2017) per dag
Portaal Portal.svg Verkeer & Vervoer

Station Amsterdam Holendrecht is een station van de Amsterdamse metro in het stadsdeel Amsterdam-Zuidoost en tevens een station aan de Rhijnspoorweg. Het station ligt in de wijk Holendrecht (waar het naar vernoemd is) en in de buurt van het Academisch Medisch Centrum.

Het station opende in 1977 als metrostation aan de lijn 54. Sinds 1997 is het station ook verbonden met lijn 50. Sinds 2008 is het station ook een spoorwegstation. In de eerste instantie was het station heel sober en eenvoudig ingericht. Het gemeenteraad van Amsterdam heeft een bedrag vrijgesteld voor de herontwikkeling van het gebied rond het station. Dit zorgde er onder meer voor dat er in 2010 een bushalte kwam en het station in 2011 overkapte perrons kreeg.

Dienstregeling

De volgende treinen stoppen op station Amsterdam Holendrecht:


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Station_Amsterdam_Holendrecht&oldid=651299"