Station Nieuw Vennep (Schiphollijn)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Station Nieuw Vennep (Nvp)

NS Train Station Nieuw-Vennep.jpg

Opening 31 mei 1981
Plaats Nieuw-Vennep
Deelgebied Flag of North Holland.svg Noord-Holland
Land Vlag van Nederland Nederland
Aantal perrons 2
Aantal perronsporen 2
Spoorlijn Schiphollijn
Aantal reizigers 2933 (2016) per dag
Portaal Portal.svg Openbaar vervoer

Station Nieuw Vennep is een spoorwegstation in het Noord-Hollandse Nieuw-Vennep, in de gemeente Haarlemmermeer. Het is een van de drie stations in de gemeente, de andere twee zijn Station Hoofddorp en Station Schiphol Airport. Het station ligt aan de Schiphollijn tussen Leiden en Woerden via Schiphol.

Tussen 1912 en 1935 was er al een station dat Nieuw Vennep heette. Deze was onderdeel van de Haarlemmermeerspoorlijnen. Op 31 mei 1981 werd het nieuwe station geopend als onderdeel van de nieuwe Schiphollijn. Het was toen een eenvoudig station. In 1986 werd het station voor het eerst gebruikt en sinds 2005 ligt de Hogesnelheidslijn Zuid vlak naast het station. De treinen op het station gaan sneller voorbij dan de treinen op andere Nederlandse stations, daarom kun je hier gele waarschuwingsborden vinden. Sinds 2008 heeft men gratis parkeren ingevoerd bij het station om zo het openbaar vervoer te bevorderen.

Hoewel Nieuw-Vennep met een verbindingsstreepje is, is de naam van het station zonder een verbindingsstreepje. Dit kom doordat de NS het streepje alleen gebruikt als het station bij twee plaatsen hoort, zoals Station Driebergen-Zeist.

Dienstregeling

De volgende treinen stoppen op dit station:Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Station_Nieuw_Vennep_(Schiphollijn)&oldid=651379"