BVN

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
BVN
Geen afbeelding
beschikbaar
Het beste van Vlaanderen en Nederland!
Gegevens
Soort zender Publieke omroep
Mediabedrijf VRT
NPO
Slagzin
Opgericht 1 juni 1996
Einde
Genre De beste Nederlandstalige programma's
Land Vlag van Nederland Nederland
Vlag van België België
Directeur
Manager
Voorzitter
Volledige naam Beste van Vlaanderen en Nederland
Eerdere namen Zomer TV
Wereldomroep TV
Bekend van
Meer informatie
Website
Portaal Portaalicoon Televisie

BVN of het Beste van Vlaanderen en Nederland is een internationale televisiezender van de NPO, de VRT en de RNW. De televisiezender is speciaal voor Nederlanders en Vlamingen in het buitenland. De BVN zendt geen nagesynchroniseerde en anderstalige programma's uit, maar alleen Vlaamse en Nederlandse producties. De BVN zit in hetzelfde kantoor gevestigd als de RNW in het Media Park te Hilversum. De BVN selecteert elke dag de beste Nederlandstalige programma's en zendt ze ook uit voor 700 000 kijkers per week wereldwijd.

Geschiedenis

In 1996 startte Radio Nederland Wereldomroep een televisiezender genaamd Zomer TV. In samenwerking met de NPO was de zender in heel Europa te volgen. In 1997 werd Zomer TV een wereldwijde omroep. Ook werd de naam omgedoopt naar Wereldomroep TV. In 1998 ging de Vlaamse VRT ook meewerken aan de zender. De zender heette nu BVN. Het is een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse Publieke Omroep, de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie en Radio Nederland Wereldomroep.

De programma's van de BVN zijn erg geliefd bij Vlaamse en Nederlandse emigranten die in de zestig en vijftig naar Amerika, Canada, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Australië zijn vertrokken.

Programmering

De BVN zendt Nederlandse en Vlaamse programma's uit. Waaronder de journaals uit beide landen, toespraken van beide koningshuizen en de beste programma's uit Nederland en Vlaanderen.

Nederlandse programma's

Kleine greep uit de Nederlandse programma's:

Vlaamse programma's

Kleine greep uit de Vlaamse programma's:

Zie ook

Externe Links


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=BVN&oldid=653684"