NBCUniversal

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


NBCUniversal
Comcast logo.svg
Slogan
Rechtsvorm
Oprichting 2004 (fusie)
Voorganger
Opheffing
Oorzaak einde
Oprichter
Onderdeel van Comcast
Eigenaar Comcast
Sleutelfiguren
Land Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
Locatie 30 Rockefeller Plaza,

New York, New York City Verenigde Staten

Werknemers
Producten National Broadcasting Company (NBC), Universal Studios, Universal Studios Parks
Sector
Industrie
Omzet
Winst

Website
http://www.nbcuniversal.com/
Portaal Portal.svg Economie
miniature

NBCUniversal Media, LLC (afgekort als NBCU en sinds 2013 simpelweg NBCUniversal of Comcast NBCUniversal) is een Amerikaans multinationaal massamedia- en entertainmentbedrijf dat een dochteronderneming is van Comcast en het hoofdkantoor heeft op Rockefeller Plaza 30 in Midtown Manhattan in New York City.

NBCUniversal is voornamelijk actief in de media- en entertainmentindustrie. Het bedrijf is genoemd naar de twee belangrijkste divisies, de National Broadcasting Company (NBC) – een van de drie grote televisienetwerken in de Verenigde Staten – en de grote Hollywood-filmstudio Universal Pictures. Het heeft ook bedrijven in de omroep via een portfolio van Amerikaanse en internationale eigendommen, waaronder USA , Syfy , Bravo , E! , Telemundo (Spaans), Universal Kids , de streamingdienst Peacock en eigendomsbelangen in Snap en Vox Media. Via de divisie Universal Destinations & Experiences is NBCUniversal ook de derde grootste exploitant van pretparken ter wereld.

NBCUniversal werd opgericht op 11 mei 2004 en begon op 8 november 2004 als NBC Universal, Inc., met de fusie van NBC van General Electric (GE) met Vivendi Universal 's film- en televisiedochter Vivendi Universal Entertainment. In 2011 verwierf Comcast 51% en daarmee de controle over het onlangs hervormde NBCUniversal, door aandelen van GE te kopen, terwijl GE Vivendi uitkocht. Sinds 2013 is het bedrijf een volledige dochteronderneming van Comcast, dat het eigendomsbelang van GE heeft gekocht.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=NBCUniversal&oldid=849566"