RTL 7 (Nederland)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
RTL 7
RTL7 2023.svg
Het logo van RTL 7 sinds 2023
Gegevens
Soort zender Commerciële zender
Mediabedrijf RTL Nederland
Slagzin
Opgericht 2 oktober 1989
Einde
Genre Sport, Nederlandstalig amusement
Land Vlag van Nederland Nederland
Vlag van Luxemburg Luxemburg
Directeur Peter van der Vorst
Manager
Voorzitter
Volledige naam Radio Télévision Luxembourg 7
Eerdere namen Yorin
Bekend van Flodder (1993)
Business Class (1998)
VTBL (2019)
Meer informatie
Website
Portaal Portaalicoon Televisie

RTL 7 is een televisiezender van RTL Nederland.

De zender is commercieel, wat betekent dat er alleen maar geld binnenkomt via reclames en sponsoring. Hoewel RTL 7 een Nederlandse zender is, in het Nederlands uitzendt en zelfs in Nederland gevestigd is, is het officieel een Luxemburgse zender.

Geschiedenis

Op het kanaal waar RTL 7 nu op zit, begon in 1995 de zender Veronica. In 2000 werd Veronica verkocht en moest men op zoek naar een nieuwe naam. Oorspronkelijk zou de nieuwe Me zijn, wat in het Engels 'mij' betekent. Uiteindelijk kon dit niet, omdat de naam te veel op de naam van de kledingwinkel WE zou lijken. Uiteindelijk koos men voor de naam Yorin. Op 2 april 2001 werden de radiozender en televisiezender omgedoopt naar die naam. In januari 2006 werd Yorin verkocht aan SBS Broadcasting. Hiermee werd de naam omgedoopt naar RTL 7. In 2010 bestond RTL 7 vijf jaar en werd het logo vernieuwd. In 2017 en 2023 weden het logo weer vernieuwd.

Programma

Het oude logo van RTL 7

RTL 7 is een zender die zich richt op sport en het uitzenden van oude Nederlandse televisieseries. Een uitzondering is het programma Business Class, waarin bedrijven worden geïnterviewd door Harry Mens en hun producten kunnen promoten. Vroeger werd op RTL 7 ook nieuws uitgezonden over bedrijven en de effectenbeurs in de rubriek RTL Z. Sinds 2015 is RTL Z een aparte zender.

Het hoofdkantoor en de studio's staan in Hilversum.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=RTL_7_(Nederland)&oldid=784259"