CNN

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het logo van CNN

CNN (Cable News Network) is een Amerikaanse televisiezender, die 24 uur per dag het (laatste) nieuws uitzendt. CNN is opgericht in 1980 en was de eerste televisiezender die 24 uur per dag nieuws uitzendt. De zender zit gevestigd in de Amerikaanse stad Atlanta, maar heeft in diverse andere steden ook kantoren zitten (zowel in de VS als wereldwijd).

De zender werd opgericht in 1980 en was toentertijd de populairste nieuwszender in Amerika. CNN is er ook in andere landen en is wereldwijd te ontvangen. Ook heeft CNN afdeling in andere landen, zoals Turkije en Chili. Sinds 1985 is de zender wereldwijd te ontvangen en sinds 1990 wordt er ook meer nieuws uit andere landen uitgezonden. Sinds 1995 heeft CNN ook een website en sinds 1997 is er een aparte Spaanstalige versie van CNN. Vooral in 1991 werd CNN erg populair, aangezien de zender uitgebreide verslagen deed over de Golfoorlog. Op 11 september 2001 was CNN de eerste televisiezender die reguliere programmering onderbrak voor het nieuws over de aanslagen en deed uren onafgebroken rechtstreeks verslag van de aanslagen.

Inmiddels is CNN ingehaald door de FOX News Channel, die nu als belangrijkste nieuwszender gezien wordt. CNN is altijd nog de op zeven na best bekeken televisiezender in de VS. Vooral bij live-uitzendingen en verkiezingsuitslagen wordt veel naar CNN overgeschakeld.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=CNN&oldid=686613"