Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!

NET 5

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Net5)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
NET 5

NET 5 logo 2015.png

Analoog & Digitaal
Gegevens
Omroepsooort Commerciële omroep
Mediabedrijf SBS Broadcasting
Opgericht 1 maart 1999
Einde
Genre Lifestyle, reizen, series
Land Vlag van Nederland Nederland
Directeur Justine Huffmeijer
Volledige naam
Eerdere namen
Meer informatie
Website
Portaal Portaalicoon Televisie

NET 5 is een Nederlandse televisiezender. Het is in handen van SBS Broadcoasting waar ook Veronica en SBS6 bij horen. Het is een commerciële zender, wat betekent dat de zender geen geld krijgt van de overheid.

NET 5 begon vanaf maart 1999 uit te zenden. Er worden veel Amerikaanse programma's uitgezonden, zoals 90210 en Samanta Who?, maar ook Nederlandse series zoals S1ngle en Peking Express. Toch waren niet alle programma's succesvol. De talkshow De tafel van vijf stopte in 2009 erg snel vanwege extreem lage kijkcijfers. Het bekende programma Expeditie Robinson raakte NET 5 kwijt aan RTL 5. NET 5 richt zich vooral op vrouwen.

Geschiedenis

Op 1 maart 1999 begon NET 5. De zender werd ontstond vanuit SBS 6, die er een zender bij nam. De zender zou een commerciële versie moeten worden van de publieke omroep. NET 5 kocht vele Engelstalige programma's, vooral van de BBC. Op NET 5 was een nieuwsprogramma te zien met de naam Morgen gebeurt het, het programma was elke dag te zien. Daarnaast waren er een aantal andere Nederlandse programma's en waren er op de vooravond een aantal programma's voor jongeren. Dit bleek niet te werken en NET 5 werd een van de eerste vrouwenzenders in Nederland. Dit bleek goed te werken. Het nummer 5 in de naam werd gekozen, omdat het toen op kanaal 5 zat. Ook was RTL 5 nog geen succesvolle zender.

Tegenwoordig is RTL 5 wel een succesvolle zender en zit NET 5 meestal op het kanaal 9.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=NET_5&oldid=616414"