Help mee! Maak een account of meld je aan.
Stem nu op: Amsterdam

Sky Radio

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sky Radio

Sky Radio Logo neu.svg

Gegevens
Volledige naam
Voormalig
Slogan Enjoy the music!
Lancering 30 september 1988
Einde
Genre(s)
Eigenaar
Nethoofd
Website Website
Uitzendgebied
Land Vlag van Nederland Nederland
Stad
Uitzendgebied landelijk
Frequenties tussen 101.0 en 101.9 FM
Portaal Portaalicoon Media

Sky Radio is een Nederlandse commerciële radiozender die alleen non-stop muziek uitzendt (er zijn dus geen dj's op de radio te horen). Sky Radio is eigendom van de Sky Radio Group. Onder deze groep vallen ook de radiozenders Radio Veronica en Classic FM.

Muziek

Elke dag zendt Sky Radio 2 keer hetzelfde liedje, dit komt doordat er voor 24 uur niet genoeg liedjes zijn. Sky Radio doet van begin december tot en met Kerstmis een "Christmas Station". Hierbij gaat Sky Radio kerst liedjes uitzenden, en nog ook op de eerste kerstdag een Christmas Top 50. Hier laat Sky Radio de beste kerstnummers horen. Hiermee hadden ze 6 miljoen luisteraars. Ook zendt Sky Radio tijdens Valentijn een Valentijn Top 101 uit. Hier komen de 101 beste liedjes over Valentijn uit.

Overige

Sky Radio laat mensen niet alleen muziek horen maar ook reclame. En ook weer, nieuws, en het verkeer om de mensen op de hoogte te stellen wat er gebeurd in Nederland.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Sky_Radio&oldid=636456"