Help mee! Maak een account of meld je aan.
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

SBS 6

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf SBS6)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SBS 6

SBS 6 logo 2013.png

Gegevens
Omroepsooort Commerciële Omroep
Mediabedrijf SBS Broadcasting
Opgericht 28 augustus 1995
Einde
Genre Familiezender
Land Vlag van Nederland Nederland
Directeur Remko van Westerloo
Volledige naam Scandinavian Broadcasting System 6
Eerdere namen
Meer informatie
Website
Portaal Portaalicoon Televisie

SBS 6 (kortweg SBS) is een Nederlandse commerciële televisiezender van SBS Broadcasting. Hierbij horen ook de zenders NET 5 en Veronica. SBS 6 staat voor Scandinavian Broadcasting System 6. SBS 6 is een familiezender. Dit betekend dat het programma's uitzendt voor het hele gezin. SBS 6 zendt zowel Nederlandse, als buitenlandse programma's uit. SBS 6 bestaat sinds 28 augustus 1995.

SBS 6 werd gesticht in 1995. De zender richtte zich toen vooral op mannen en jongeren. Er waren veel reality-programma's, buitenlandse series en films. Ook werd dagelijks de serie Goudkust uitgezonden. Dit programma was te zien op de zender tussen 1996 en 1999.

In 2010 ging het slechter met SBS 6, maar het gaat het steeds beter. Tegenwoordig is SBS 6 uitgegroeid tot een familiezender. Ook zijn sterren zoals: Patty Brard,Gerard Joling en Victor Brand. Ook werd in 2014 bekend dat ze de Champions league gaan uitzenden. Er komt ook een nieuwe SBS: SBS9.

Sport en Spel

De sporten die SBS6 uitzend of uitzonden zijn: Darts Voetbal en Hockey

Zie ook


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=SBS_6&oldid=556724"