SBS6

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
SBS 6
SBS6 Logo.webp
Het logo van SBS6
Gegevens
Soort zender Commerciële omroep
Mediabedrijf Talpa TV
Slagzin
Opgericht 28 augustus 1995
Einde
Genre Familiezender
Land Vlag van Nederland Nederland
Directeur René Oosterman
Manager
Voorzitter
Volledige naam
Eerdere namen
Bekend van Hart van Nederland (1995)
Ik hou van Holland (2008)
Vandaag Inside (2022)
Meer informatie
Website
Portaal Portaalicoon Televisie

SBS6 is een Nederlandse commerciële televisiezender van Talpa TV. De zender bestaat sinds 28 augustus 1995.

SBS6 is een familiezender. Dit betekend dat er programma's worden uitgezonden voor het hele gezin. De zender zendt zowel Nederlandse als buitenlandse programma's uit.

Geschiedenis

SBS6 werd in 1995 opgericht. De letters SBS stonden toen nog voor Scandinavian Broadcasting System, een Scandinavisch mediabedrijf.

Bij de oprichting richtte de zender zich vooral op mannen en jongeren. Er waren veel realityprogramma's, buitenlandse series en films. Ook werd dagelijks de serie Goudkust uitgezonden. Dit programma was te zien op de zender tussen 1996 en 1999.

In de latere jaren is SBS6 veranderd in een familiezender met veel spelprogramma's en realityprogramma's. De zender is bekend om mediapersoonlijkheden zoals Linda de Mol, Wendy van Dijk, Patty Brard, Gerard Joling, Frank Visser en Victor Brand.

Sport

De sporten die SBS6 uitzend of uitzonden zijn darts, voetbal en hockey. Tussen 2014 en 2020 zond de zender de Champions League uit.

Zie ook


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=SBS6&oldid=758269"