Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Wendy van Dijk

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wendy van Dijk (Flag of the Netherlands.svg Weesp, 22-01-1971) is een Nederlandse actrice, presentatrice en komiek. Ze begon bij de AVRO. Later kwam ze bij SBS6 en werd ze bekend. Ook heeft ze voor Nance Domino Day gepresenteerd. Met Martijn Krabbé presenteert ze voor RTL4 The Voice Kids.

Typetjes

Wendy van Dijk heeft enkele bekende typetjes.

Ushi Hirosaki

Ushi Hirosaki is een typetje van Wendy. Ze komt uit Japan. Ushi interviewt met name buitenlandse sterren. Het begon in 1999 met Ushi en van Dijk, een programma met de verborgen camera. Sinds 2009 is Ushi weer te zien in Ushi & Dushi op RTL4. Als Ushi interviews afneemt, zit naast haar altijd de Japanse acteur Hiromi Tojo. Ushi spreekt slechts gebrekkig Engels.

Ushi wordt in Japan niet gebruikt als naam, maar betekent eigenlijk koe.

Lucretia Martina

Lucretia Martina is het Antilliaanse typetje van Wendy. Ze is nogal fors. Ze verbaast zich over de Nederlandse cultuur. Ze kwam voor het eerst voor in Ushi & Dushi in 2009. Ze werkt als weervrouw bij de zender Tele Curaçao. Er kwam nogal wat beroering omdat het logo in het programma Ushi & Dushi werd gebruikt zonder toestemming. Later werd dit opgelost, en ging ook Tele Curaçao het programma uitzenden.

Loesie

Loesie is het Amsterdamse typetje van Wendy. Ze kwam voor het eerst op tv in 2010. Op RTL 4 eindigt het programma altijd met Loesie die in bed zit.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wendy_van_Dijk&oldid=653536"