The Voice Kids

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

The Voice Kids is een talentenjacht voor kinderen op RTL 4. De presentatie is in handen van Jamai Loman en Buddy Vedder.


Verloop

Waarschuwing: In dit artikel staat de samenvatting van (een deel van) de serie The Voice Kids. Misschien wil je liever (een deel van) de serie zelf eerst kijken.

De talenten zijn door de audities op internet gekomen en tijdens de Blind Auditions ze staan met een liveband op een echt podium. Ze proberen de coaches, die in een omgedraaide stoel zitten, om te krijgen. Na de Blind Auditions volgen de Battles, waarna er uiteindelijk een finale is.

Seizoenen

Seizoen 1

Het eerste seizoen werd uitgezonden van 27 januari tot en met 23 maart 2012 uitgezonden. Presentators waren Wendy van Dijk en Martijn Krabbé. Juryleden en coaches waren Angela Groothuizen, Nick & Simon en Marco Borsato. Kinderen van zes tot en met vijftien jaar mochten meedoen. Fabiënne Bergmans heeft het eerste seizoen gewonnen en kreeg als prijs een contract om een CD te maken en een studiebeurs.

Seizoen 2

Seizoen 2 werd uitgezonden van 21 december 2012 tot en met 15 februari 2013. Presentators waren Wendy van Dijk en Martijn Krabbé. Juryleden en coaches waren Angela Groothuizen, Nick & Simon en Marco Borsato. Kinderen van acht tot en met veertien jaar mochten meedoen. Laura van Kaam heeft het tweede seizoen gewonnen en kreeg als prijs een contract om een CD te maken en een studiebeurs.

Seizoen 3

Seizoen 3 werd uitgezonden van 27 december 2013 tot en met 21 februari 2014 uitgezonden. Presentators waren Wendy van Dijk en Martijn Krabbé. Juryleden en coaches waren Angela Groothuizen, Nick & Simon en Marco Borsato. Kinderen van acht tot en met veertien jaar mochten meedoen. Ayoub Maach heeft het derde seizoen gewonnen en kreeg als prijs een single, een videoclip en een studiebeurs.

Seizoen 4

Seizoen 4 was het vierde seizoen van The Voice Kids tussen eind 2014 en begin 2015 op RTL 4. De winnaar was Lucas van Roekel.

Seizoen 7

Seizoen 7 was het zevende seizoen van The Voice Kids. De winnaar is Yosina van team Marco Borsato geworden. Het seizoen begon op vrijdag 23 februari 2018 en eindige op 20 april 2018. Bij dit seizoen waren de coaches Ali B, Marco Borsato (winnaar), Ilse DeLange en Douwe Bob. Douwe Bob is sinds dit seizoen coach en dus de nieuwste coach die er is.

De finale vond plaats op 20 april 2018 op RTL 4 en duurde van 20:39 tot 20:49. De vier finalisten waren:

Aan het begin van de finale zongen de finalisten samen 'Climb Every Mountain' van the Sound of Musi. Eefje zong vervolgens 'All Falls Down' van Alan Walker, daarna kwam Yosina aan de beurt met een duet met Maan met het liedje: 'Girls Just Wanna Have Fun' van Cyndi Lauper. Weer daarna zong Kaylee: 'Homesick' van Dua Lipa en kwam Stella aan de beurt voor een duet met Sharon Doorson. Ze zongen beide: 'Signed Sealed Delivered I'm Yours' van Stevie Wonder. Hierna zong Yosina solo: 'Jij Bent de Liefde' van Guus Meeuwis en toevallig zong daarna Kaylee samen met Guus Meeuwis: 'Dat Komt door Jou' van Guus Meeuwis zelf. Weer vervolgens zong Stella solo: 'The Middle' van Zedd en Grey. Ten slotte kwam Eefje aan de beurt met een duet samen met Voice of Holland-winnaar Jim van der Zee, beiden zongen ze als eerbetoon voor de overleden DJ Avicii: 'Without You'. .

De slotfase van de finale was dat de deelnemers zelfgemaakte vertalingen gaan zingen van bekende liedjes.

Eefje uit Team Ilse zong in de finale het nummer 'Voor Iedereen' een vertaling van 'When You Love Someone' van James TW. Het nummer gaat over dat ze de wereld een betere plek wilt maken voor iedereen. Yosina uit Team Marco zong in de finale het nummer 'Bij Mij' een vertaling van 'Get Here' van Oleta Adams. Het nummer gaat over haar familie die ze mist uit Papua Nieuw-Guinea. Kaylee uit Team Douwe Bob zong in de finale het nummer 'Minder Alleen' een vertaling van 'Perfect' van Ed Sheeran. Het nummer gaat over haar tante die is overleden. Stella uit Team Ali B zong ten slotte in de finale het nummer 'Gewoon Jezelf' een vertaling van 'Give Your Heart A Break' van Demi Lovato.

De finale werd uiteindelijk gewonnen door Yosina Roemajauw uit Team Marco.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=The_Voice_Kids&oldid=826278"