MTV

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
MTV Logo.svg


MTV is een televisiezender die muziek videoclips laat zien (24 uur per dag) en komt uit Amerika. De eerste clip die ze lieten zien was "video kill the radio star". Ook de band Dire Straits had een bekende clip namelijk: "Money for Nothing" wat een hit werd dankzij MTV. MTV bezit heel veel andere muziek zenders en zijn zelf de grootste die er bestaat. Ze kochten onder andere VHS en TMF op. Ze begonnen in in 1981 en focussen zich vooral op de categorie 12-22. MTV zend nu niet alleen meer videoclips uit maar ook gewoon reclames etc. Ze zenden ook series uit tegenwoordig dit kunnen soapseries zijn maar dit kunnen ook reality series zijn.

MTV Nederland

MTV Nederland zend nog wel alleen maar dingen uit die met muziek te maken hebben (behalve 16 and pregnant) en wordt ook redelijk goed bekeken in die net opgenoemde categorie staat het op nummer 4 qua kijkcijfers en is dus belangrijk voor de jeugd hier. MTV presentatoren worden vaak VJ's genoemd. bekende programma's zijn:

  • America's Best Dance Crew
  • Degrassi Next Genteration
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=MTV&oldid=768650"