Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Praatprogramma

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een praatprogramma of talkshow is een tv-programma waarin het meest wordt gepraat. In een praatprogramma worden vaak meerdere mensen over hetzelfde onderwerp bevraagd, waardoor het anders is dan een interview.

Soorten talkshows

Talkshows kunnen over van alles gaan. Ze kunnen over serieuze dingen gaan (Dr. Phil show), maar ook over een specifiek onderwerp, zoals lifestyle (The Oprah Winfrey Show) of mode (The Tyra Banks Show). De meeste talkshows komen uit Amerika, maar er zijn ook Nederlandse talkshows, zoals Khalid & Sophie. Je hebt ook late-night talkshows, deze worden laat op de avond uitgezonden en gaan dan over de onderwerpen van de dag. Voorbeelden hiervan zijn Op1 en Beau.

In een talkshow ontvangen de presentatoren meestal gasten. In de Dr. Phil show ontvangt de presentator Dr. Phil mensen met serieuze problemen. Dan geeft Dr. Phil hun tips. De presentator van De Avondshow met Arjen Lubach, Arjen Lubach, nodigt ook elke aflevering een gast uit met wie hij grappend over het leven praat.

Bekende talkshows

Hieronder zie je een paar bekende talkshows.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Praatprogramma&oldid=726888"