Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Olympic rings without rims.svg WikiKids wenst de sporters op de Olympische Winterspelen 2022 in Beijing veel succes! Olympic rings without rims.svg

NPO Zapp

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
NPO Zapp

[[Bestand:|250px]]

School uit, Zapp aan!
Gegevens
Omroepsooort Publieke Omroep
Mediabedrijf Nederlandse Publieke Omroep
Opgericht 4 september 2005
Einde
Genre Jeugdzender
Land Vlag van Nederland Nederland
Directeur Suzanne Kunzeler
Volledige naam
Eerdere namen Z@pp, Zapp
Meer informatie
Website
Portaal Portaalicoon Televisie

NPO Zapp (voorheen : Z@pp & Zapp) is een televisiezender van de NPO. NPO Zapp moet zijn zendt tijd samen delen met NPO 3 en NPO Zappelin. NPO Zapp is bedoeld voor kinderen vanaf 6 tot 12 jaar. De voorzitter van NPO Zapp is Suzanne Kunzeler. NPO Zapp is vooral bekend om de programma's Puberruil, Villa Achterwerk en NOS Jeugdjournaal.

Huisstijl

van 2005 tot 2012 waren op Zapp de zappers te zien. Dit waren 4 poppetjes die in de overgang van reclame naar de programma's en andersom te zien kreeg. De zappers waren:

  • Spark
  • Chica
  • B.B.
  • Lizz
  • Olec

Vanaf 2012 waren de zappers niet meer te zien en nu worden allerlei aanraders en presentatoren aangekondigd. Ook is vanaf 2013 Zapp zonder een @ gespeld.

Zapp Magazine

Ook brengt NPO Zapp een speciaal magazine uit. Vol met puzzels, quizjes, strippen en nog veel meer.

Geschiedenis

In het jaar 2000 werden alle losse kinderblokken op Nederland 1, 2 en 3 samengevoegd tot Zappelin. Zappelin was altijd al te zien op Nederland 3. In 2005 wedt Zappelin in twee delen gesplitst. En zo ontstond Zapp. Later kregen we ook nog een televisiezender, dat tevens een themakanaal is op Nederland 24, Zapp/Zeppelin 24

Op 19 augustus 2014 veranderde de naam Zapp in het huidige NPO Zapp.

Zie ook

Proggrama`s

Dit is een lijst waar bij programma`s Uitgezonden werden/worden

Externe Links


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=NPO_Zapp&oldid=641490"