Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Olympic rings without rims.svg WikiKids wenst de sporters op de Olympische Winterspelen 2022 in Beijing veel succes! Olympic rings without rims.svg

NPO FunX

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
NPO FunX

NPO FunX logo 2015.png

Gegevens
Volledige naam
Voormalig FunX
Slogan "Welkom bij jezelf"
Lancering 6 augustus 2002
Einde
Genre(s)
Eigenaar Stichting G4 Radio
Nethoofd
Website Website
Uitzendgebied
Land Vlag van Nederland Nederland
Stad
Uitzendgebied landelijk op DVB-T en DAB+
In Europa via de satelliet
Wereldwijd via internet
lokaal op FM
Frequenties FM (lokale edities)

Regio
Amsterdam
Den Haag
Rotterdam
Utrecht

frequentie
96.1 MHz
98.4 MHz
91.8 MHz
96.1 MHz


DVB-T Bouquet 1 (NPO mux)
DAB+ VHF-kanaal 12C (227.36 MHz)
Astra 1L satelliet 12.515 GHz/H

Portaal Portaalicoon Media

NPO FunX (tot 19 augustus 2014 FunX) is een Nederlands radiostation die zich richt op allochtone jongeren tussen de 15 en 35 jaar in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

Organisatie

FunX is in handen van Stichting G4 Radio. Deze stichting bestaat uit 4 lokale omroepen van de vier grote steden (SALTO Omroep Amsterdam, Stichting Lokale Omroep Rotterdam, RTV Utrecht en Stadsomroep Den Haag.

De vier etherlicenties van de lokale edities staan op naam van de desbetreffende lokale omroep.

De landelijke versie is in handen van de Nederlandse Publieke Omroep. Tot 2006 was BNN verbonden aan FunX, maar tegenwoordig is dat de Raad van Bestuur van de NOS.

Programmering

Muziekstijlen die op FunX te horen zijn zijn urban, latin, reggae en dancehall, oriental, Turkpop, farsipop, banghra, rai, Frans-Afrikaanse hiphop, Mandopop en andere crossoverstijlen.

Verder beschikt FunX over een aantal internetstations, met ieder zijn eigen muziekstijl, namelijk: FunX Arab, FunX Dance, FunX Hip Hop, FunX Latin, FunX Reggae en FunX Slow Jamz.

Programma's

Farm-Fresh bullet go.png Zie Lijst met programma's van FunX voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Ontvangst

De programma's van FunX worden gemaakt speciaal gericht op de 4 grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Uterecht en Den-Haag. Deze stadsedities zijn daar te ontvangen via de FM band. Ook is er een landelijke editie, maar die wordt alleen uitgezonden via DVB-T, DAB+, kabel, satelliet en internet, niet via de FM.

DJ's

Farm-Fresh bullet go.png Zie Lijst met DJ's van FunX voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Financiering

FunX wordt gefinancierd door de 4 deelnemende lokale omroepen, de Raad van Bestuur van de NOS en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daarnaast komen er inkomsten binnen door reclame.

De zender krijgt in totaal zo'n 3,8 miljoen euro subsidie. Daarnaast wordt FunX gesteund door de Raad van Bestuur van de NOS met 2 miljoen euro.

Subsidiestop

De Rijksoverheid maakte op 17 juni 2011 bekend dat de subsidie na 2012 zou komen te vervallen. Door een samenwerking aan te gaan met de Nederlandse Publieke Omroep (BNN, NTR en VPRO) kon de zender blijven bestaan.

Externe links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=NPO_FunX&oldid=636159"