Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Wikikids:Clubhuis/archief/24

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Speurtocht

Beste iedereen,

op Twitter is er animo voor een speurtocht door WikiKids door het coronavirus. Zou iemand dit kunnen regelen of is dit niet haalbaar

Mvg, Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 17 mrt 2020 20:50 (CET)

Het is natuurlijk een leuk idee om iets te verzinnen voor de kinderen die nu thuis zitten om te doen op WikiKids. Wat er precies met een speurtocht wordt bedoeld weet ik niet. Ik heb er zelf in ieder geval geen tijd voor om iets te bedenken en te maken, mijn inzet is hard nodig momenteel in het land. Maar misschien dat de andere moderators en gebruikers dit gezamenlijk kunnen oppakken! :) apoo overleg 17 mrt 2020 21:11 (CET)
Een quiz is wel een leuk idee, allerlei dingen die je op WikiKids moet opzoeken. Groetjes Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 17 mrt 2020 21:21 (CET)
Misschien dat we een speurtocht kunnen organiseren, waarin we een blad ontwerpen waarop kinderen artikelen van WikiKids moeten gebruiken om de vragen op te lossen. Een voorbeeld is dat de vraag is "Wat is de hoofdstad van Armenië?", zij dan Armenië in de zoekbalk opzoeken en zo op het antwoord komen. Zo leren ze op WikiKids hun antwoorden zelf op te zoeken zonder dit te vragen (zorgt voor verbetering van de informatievaardigheden op school tevens). Dit kan echter wel averechts werken, maar dat kan voorkomen worden als er misschien een leuk kort filmpje is waarop kinderen vooraf kunnen zien hoe ze deze zaken moeten opzoeken. Het blad en filmpje kunnen we dan weer in het vervolg gebruiken voor het uitleggen hoe nieuwe gebruikers (en scholen) moeten werken met WikiKids. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 17 mrt 2020 21:24 (CET)
@Mike1023 sinds kort er is trouwens ook een kleine presentatie voor in het onderwijs te downloaden, wat vind jij ervan? Dit is de link: [1]

Mvg, Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 17 mrt 2020 21:35 (CET)

Vragen over rechten

 1. Waarom heeft emailconfirmed het skipcaptcha recht? Het wordt toch niet gebruikt?
 2. Fab is de enige die het recht widgetbewerker heeft, maar de mods kunnen ook gewoon widgets bewerken. Waarom heeft hij dat dan wel?
 3. Fab is ook nog WikiboxAdmin. Wat houdt dat in?

Face-wink.svgDeGroteEmojii 18 mrt 2020 19:27 (CET)

 1. Niet meer nee.
 2. Moderators hebben het editwidgets recht. Er is een aparte groep zodat gebruikers ook dit recht kunnen krijgen. Dat FAB de rechten heeft is dus wat dubbelop ja.
 3. Een overblijfsel van heel lang geleden. Dat gebruiken we niet meer.
:) apoo overleg 18 mrt 2020 21:22 (CET)

Corona Portaal

Dag allemaal,

Het lijkt mij zinvol om een coronaportaal te starten. Een pagina waarop alle begrippen die langs komen in het nieuws rondom corona helder worden uitgelegd. Dus niet als nieuwsupdateplek maar als verheldering van begrippen die nu allemaal in het nieuws komen. Vind je dat ook een goed idee? Dan ben je van harte uitgenodigd om mee te werken. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 19 mrt 2020 08:51 (CET)

Mooi idee, alleen is het jammer dat het artikel Coronavirus is geclaimd voor de schrijfwedstrijd. Kunnen we aan diegene vragen om een ander artikel te kiezen, zodat we daar de kinderen ook op de hoogte kunnen houden? Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 19 mrt 2020 14:23 (CET)
Tegen Tegen-We kunnen ook wel even wachten. Face-wink.svgDeGroteEmojii 19 mrt 2020 14:37 (CET)
Het artikel Coronavirus moet gaan over de coronavirussen in het algemeen (dat zijn er namelijk heel veel). Dat onderwerp is nu niet zo actueel. Actueel zou het artikel moeten zijn over SARS-CoV-2 (het nieuwe coronavirus) en de ziekte die het veroorzaakt: COVID-19. Groetjes, :) apoo overleg 19 mrt 2020 14:39 (CET)
Ik heb mij waarschijnlijk nog niet goed uitgedrukt. Ik bedoel dat er zoveel nieuwe begrippen langskomen rondom het coronavirus (COVID-19) dat ik het handig vond om deze te verzamelen en toe te lichten. Zie Portaal Corona. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 19 mrt 2020 14:43 (CET)
Ik zal in de loop van de week het portaal een beetje "leuk" (niet het juiste woord in deze situatie) aankleden. Zo zal ik kijken of ik een portaalplaatje kan maken en de begrippen in boxen kan zetten. Na de coronacrisis zouden we het portaal kunnen ombouwen tot een portaal over gezondheidszorg in het algemeen. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 19 mrt 2020 14:57 (CET)
Ik ben er al een beetje mee begonnen. Wat vinden jullie ervan? Zoals jullie weten heb ik hier niet veel ervaring mee, dus ik weet niet zo goed hoe ik hiermee verder moet. Zouden jullie mij ook willen helpen met een projectpagina? Aangezien nogal wat pagina's nog niet bestaan, kan het Portaal:Corona wel een projectpagina gebruiken. Groeten, Didi05 (overleg) 19 mrt 2020 16:14 (CET)
Er begint al een goede vorm in te komen. Misschien zou je de andere artikelen ook in de boxen kunnen zetten. Ik zal van het weekend kijken of in een portaalplaatje kan maken met Paint. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 20 mrt 2020 17:05 (CET)

Aanvraag voor de volgende portalen

Beste iedereen, ik zou graag een aanvraag willen doen voor de volgende portalen, die ik wil toevoegen aan WikiKidsAtlas:

 • Portaal:Griekenland
 • Portaal:Spanje
 • Portaal:Rusland
 • Portaal:China

Ik hoor graag wat jullie ervan vinden. Ik zal natuurlijk een ontwerp maken voordat deze "online" komen. Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 20 mrt 2020 12:47 (CET)

Wat mij betreft akkoord. :) apoo overleg 20 mrt 2020 12:50 (CET)
Klinkt goed, allemaal landen die zeker een eigen portaal verdienen. Ben benieuwd naar je ontwerpen. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 20 mrt 2020 12:54 (CET)
Ik wil aan alle portalen zeker een handje meehelpen. :) Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 20 mrt 2020 15:54 (CET)
@BobbyJohn: Dat zou erg fijn zijn. Ik ben van plan de artikelen over de landen zelf ermee bij op te knappen. Bij Griekenland en Rusland is dat niet nodig, maar de artikelen Spanje en de Volksrepubliek China (eigenlijk ook Taiwan, Macau en Hongkong) mogen een opknapbeurt gebruiken. Dan ziet alles er weer fris uit. Je mag ook meehelpen met een ontwerp voor een portaal (als je een goed idee hebt, mag dat zeker!). Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 20 mrt 2020 17:03 (CET)

Uitleg

Op Wikikids er eigenlijk te weinig uitleg. Ik mis uitleg over:

 • Hoe de Awards, SSW enz. werken. Dat is er al, maar het is naar mijn mening niet duidelijk genoeg. Beter zou een aparte pagina zijn.
 • Wikikids:Tutorial staat niet op het Kidsportaal, terwijl dat een heel belangrijk stuk uitleg is.
 • Tips voor een opmaak voor een mooie gebruikerspagina.
 • Een uitleg over hoe je een portaal moet maken en portaalboxen neer moest zetten (ik moest het helemaal zelf uitvogelen)
 • En een uitgebreidere uitleg over infoboxen en sjablonen

Zouden jullie mee willen helpen? Groetjes, Didi05 (overleg) 21 mrt 2020 09:04 (CET)

Hoi.
 1. Ik vind dat voor de awards een goed idee. Voor de SSW denk ik niet.
 2. De Tutorial is Al heel erg verouderd. Daarom staat het er niet op. Ik deed ooit een poging om hem te herschrijven, maar helaas waren de meeste mensen tegen.
 3. Je mag altijd het ontwerp van anderen gebruiken! Er is helaas nog geen uitleg hierover. Ik denk dat ik die op YouTube ga maken.
 4. Dat staat hier.
 5. Ook een goed idee.

Face-wink.svgDeGroteEmojii 21 mrt 2020 09:18 (CET)

Wat voor informatie mis je nog over de Awards en de SSW? Daar zijn al twee informatiepagina’s over. :) apoo overleg 21 mrt 2020 09:28 (CET)
Ik denk dat niet iedereen (ik in ieder geval niet) denkt: "Ik snap iets niet over Wikikis, dan ga ik het natuurlijk op Youtube opzoeken!" het is denk ik beter om het gewoon op Wikikids zelf zetten. De tutorial hoeft niet helemaal herschreven te worden. Omdat de tutorial over het ontwerp Monobook gaat kunnen we beter alleen de 4e tutorial aanpassen en de 5e. Verder lijkt alles mij actueel. Nog even over de Awards en SSW: waar staan die pagina's dan? Didi05 (overleg) 21 mrt 2020 09:35 (CET)
Het idee is om die YouTube filmpjes op WikiKids te zetten. Kinderen snappen soms een filmpje toch beter dan tekst. Bovenaan WikiKids:Awards staat de hele procedure uitgeschreven. Ook op de pagina van de SSW20 staat stap voor stap uitgelegd hoe het werkt. Vandaar mijn vraag: wat vind je daar onduidelijk aan of welke informatie mis je? :) apoo overleg 21 mrt 2020 09:56 (CET)
Nou, ik snap bijvoorbeeld nog steeds niet zo goed hoe je een nominatie moet sluiten. En het mag ook iets duiidelijker dat je het artikel dat je nomineert op de Awards moet zetten. Verder is het ook niet zo duidelijk hoe je moet stemmen. Er staat:"Stemmen doe je met {{voor}} of {{neutraal}} en daarachter de reden. Of {{tegen}} en daarbij een tip." Beter zou zijn om te beschrijven dat je dat onder de nominatie moet schrijven. Anders weet je niet wat er wordt bedoeld. Didi05 (overleg) 21 mrt 2020 11:09 (CET)
Vergeet niet dat je alleen kunt stemmen en nomineren als je een bevestigde gebruiker bent. Je hebt dan al wat ervaring met WikiKids en weet al een beetje hoe WikiKids werkt. De tekst hoeft dus niet voor nieuwe gebruikers te zijn. Een nominatie sluiten hoeft ook niet door iedereen gedaan te worden, meestal doen moderators dat, maar je mag het ook zelf doen als je weet hoe. Als je te veel uitleg gaat geven op die pagina dan lezen kinderen dat niet meer, snap je? Hoe meer tekst, hoe minder het gelezen wordt. Ik heb de tekst iets aangepast en hoop dat het zo wat duidelijker is. Groetjes, :) apoo overleg 21 mrt 2020 11:21 (CET)
Bedankt. Het is al een stuk duidelijker. Didi05 (overleg) 21 mrt 2020 11:53 (CET)
Ondanks, dat bepaalde dingen onduidelijk zijn, is dat ook onderdeel van WikiKids. Ik heb veel plezier gehad in het ontdekken hoe alles werkt, hoe je een infobox plaatst en je eerste handtekening. Ik denk dat we de basis prima uitleggen. Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 22 mrt 2020 20:57 (CET)
Ik vond het juist erg vervelend. Op mijn overlegpagina staat nog steeds een hele lange discussie onder het kopje handtekening!

Didi05 (overleg) 23 mrt 2020 07:48 (CET)

Onjuiste informatie!

als je hondenweer opzoekt is het slecht, ik zou graag willen dat het verwijderd wordt, het is nutteloze informatie. als ik hier iets aan kan doen, meld het dan maar. miauw 21 mrt 2020 15:15 (CET)ik ben Voor Voormiauw 21 mrt 2020 15:17 (CET)

De tekst die op het artikel Hondenweer staat klopt en is geen onjuiste informatie. :) apoo overleg 21 mrt 2020 15:18 (CET)

Portaal:Griekenland

Beste allen, hier vinden jullie een link naar mijn ontwerp voor Portaal:Griekenland. Ik heb het portaal zoveel mogelijk bij het moderne Griekenland (van na de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog) gehouden. Het Oude Griekenland (van Homerus en Sparta) is natuurlijk al te vinden op Portaal:Griekse Oudheid. Ik heb een link naar dat portaal geplaatst op het portaal. Sommige archeologische monumenten hebben wel een link op het portalen, aangezien het natuurlijk bekende bezienswaardigheden zijn. Ik hoor graag wat jullie ervan vinden. Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 24 mrt 2020 12:02 (CET)

Ziet er mooi uit! Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 24 mrt 2020 22:08 (CET)
Ziet er goed uit. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 26 mrt 2020 22:32 (CET)

Portaal:Spanje

Daarbij komt ook nog het volgende ontwerp voor Portaal:Spanje. Hier heb ik verzocht de veelzijdigheid van het land zo veel mogelijk te benadrukken. Hoewel er een hoop rode linkjes zijn ben ik van plan binnenkort - waarschijnlijk in de zomer - een Wikiproject:Spanje te organiseren, ook omdat de projecten voor de Olympische Spelen en EK voetbal stilliggen door het Coronavirus. Ik hoor graag wat jullie van het portaal vinden. Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 25 mrt 2020 22:51 (CET)

Op de inhoud heb ik niks aan te merken, maar ik zou om de leesbaarheid te vergroten de achtergrondkleur wel van “yellow” naar “gold” veranderen. Ik vind de kleur nu iets te fel. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 26 mrt 2020 22:34 (CET)
Ik heb de kleur aangepast naar gold. Het past ook beter bij de vlag btw. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 27 mrt 2020 10:54 (CET)

Sjabloon:Infobox oorlog

Wikikidsuitlegvoorrots.png

Hallo. Weet iemand hoe het centeren kan opgelost worden bij Sjabloon:Infobox oorlog. Zie Irakoorlog bij strijdende partijen. Mvg, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 26 mrt 2020 13:49 (CET)

Wat is eigenlijk het probleem? Ik zie nergens iets gecentreerd. Groetjes, Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 26 mrt 2020 17:39 (CET)
Zie foto hiernaast. Wat ik eigenlijk wil is dat "Invasiefase (in 2003)" van beide partijen op dezelfde lijn terecht komt. Net zoals "Na de invasie (2003-2011)". Nu staan ze gecenteerd qua hoogte als het niet overeenkomt. Mvg, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 26 mrt 2020 20:39 (CET)

Pas valign toe, zo:

|colspan=3 style="font-size: 10pt; font-weight: bold; text-align: center; background: #6295DA; color: white;"| Strijdende partijen
|-valign="top"
| xxx
| xxx 
xxx
xxx | xxx

Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 26 mrt 2020 21:53 (CET)

Ik weet niet als het werkt want ik heb dat toegevoegd maar ik zie geen veranderingen. Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 29 mrt 2020 22:30 (CEST)
Je hebt het maar één keer toegevoegd, en bovendien op de verkeerde plek, maar het moet overal (zie voorbeeld) direct na |- waar kolommetjes staan zoals leiders, strijdende partijen (die meestal drie keer onder elkaar staan). Zet anders "border" in de brontekst even op 1, dan zul je zien dat het werkt. Dat moet jij toch ook kunnen Bobby? Nou dan! Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 31 mrt 2020 12:29 (CEST)
Ik heb het zelf dan maar even gewijzigd Bobby. Is het zo naar wens? Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 2 apr 2020 21:30 (CEST)

Coronaportaal

Ik ben druk bezig met de opmaak van het Cronaportaal en ik kan wel wat hulp gebruiken. Wie wil mij helpen? Ik wil wel helpen! 😜😜Matthias969😜😜Overleg 27 mrt 2020 09:24 (CET)

Ik heb een portaalplaatje voor je gemaakt en toegevoegd op de pagina. Mocht je ergens anders hulp bij nodig hebben hoor ik het graag. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 27 mrt 2020 10:53 (CET)
Ik ben nu even bezig, maar je hoort het nog. Mooi plaatje, trouwens! Groetjes, Didi05 (overleg) 27 mrt 2020 14:17 (CET)

Portaal:China

Hier kunnen jullie mijn ontwerp voor Portaal:China zien. Ik heb zoveel mogelijk het portaal proberen in het midden te houden, tussen Taiwan en de Volksrepubliek China in. Ik heb de Volksrepubliek China echter meer uitgelicht, aangezien dit het bekendere en grotere China is en er veel meer over te vertellen valt. In het begin van het portaal is duidelijk gemaakt dat er ook een Republiek China (Taiwan) is en natuurlijk nog de speciale bestuursregio's Hongkong en Macau. Ik hoor graag jullie aanbevelingen om het portaal eventueel te verbeteren. Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 31 mrt 2020 11:13 (CEST)

Ziet er wederom goed uit. Na het begin zie ik echter geen enkele link meer naar Taiwan. Misschien kun je nog ergens linkjes naar Taipei en de Kwomintang zetten? Verder zie ik geen verbeterpunten. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 31 mrt 2020 11:21 (CEST)
Ik heb ze toegevoegd. Bedankt voor de toevoegingen. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 31 mrt 2020 18:46 (CEST)

wikikids

kunnen mensen die op wikikids mijn echte naam weten?

Nee, maar als je dingen doe die niet mogen kan een bureaucraat wel jouw IP-adres achterhalen en contact opnemen met je ouders of school want dat is hier niet gewenst. Groetjes Anoniem0220 (overleg) 31 mrt 2020 13:58 (CEST).
P.S: Stel dit soort vragen voortaan in de Boomhut Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 31 mrt 2020 15:19 (CEST)

Leestips voor sociale media

Mij leek het leuk om de komende weken op instagram, facebook en twitter leestips te plaatsen, aangezien de meeste scholieren thuiszitten. Dit houdt in dat elke dag een nieuw artikel (recent gemaakt) op sociale media wordt geplaatst. In ga de artikelen van de SuperSchrijfwedstrijd, bijvoorbeeld de Irakoorlog, Tyrannosaurus Rex en Molise, sowieso de komende dagen online zetten. Ik zoek daarom een lijstje met leuke artikelen, die kortgeleden (de laatste paar maanden) zijn opgeknapt of aangemaakt en een beetje groot zijn. Heb je ideeën van leuke leestips, voeg ze dan hieronder toe! Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 2 apr 2020 09:58 (CEST)

Inderdaad leuk idee, ik zou ook actuele artikelen online zetten en ik denk dan aan natuurlijk het coronavirus maar ook aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2020 de Syrische burgeroorlog. Zo leren mensen die er nog niet zoveel van weten ook meer over actuelere onderwerpen.
Dat lijkt me inderdaad een goed idee. Het artikel over de Syrische Burgeroorlog zou ik alleen niet doen, aangezien het niet meer up-to-date is (IS is inmiddels verbannen). Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 2 apr 2020 15:37 (CEST)

VE

Er is iets met de VE! ik deed dit op Gebruiker:Gebruiker25 maar hij zei steeds het volgende: [2]. Help s.v.p! Face-wink.svgDeGroteEmojii 2 apr 2020 15:39 (CEST)

Even opnieuw: ik heb hierbij hulp nodig. Ik ben een video aan het maken. Face-wink.svgDeGroteEmojii 2 apr 2020 17:33 (CEST)
Denk dat het te maken heeft met de link die je wilde toevoegen. Omdat je gebruiker nog niet oud genoeg is mag je nog geen externe links toevoegen in verband met spam. :) apoo overleg 2 apr 2020 18:40 (CEST)
OK. Er is toch nog een manier om een WikiPedia link te maken heb ik gezien. Face-smile.svg Face-wink.svgDeGroteEmojii 2 apr 2020 19:14 (CEST)

Toestemming voor de volgende portalen (deel 2)

Een paar weken geleden heb ik vier portalen voor de WikiKidsAtlas aangevraagd, waarvan ik in de komende week de laatste had zal leggen aan Portaal:Rusland. Hierna wil ik het portaalsysteem uitbreiden op een andere manier buiten de WikiKidsAtlas om. Daarom wil ik de volgende portalen aanmaken (natuurlijk met ontwerp):

 • Portaal:Maatschappij(leer) - hier vind je alle samenlevingsonderwerpen, zoals politiek, economie, justitie, religie, verkeer en vervoer, media en sport. De portalen over politiek, religie, verkeer en vervoer, media en sport kunnen hieronder vallen.
 • Portaal:Wiskunde - als uitbreiding van het wetenschapsportaal - hier kun je alles vinden over rekenen en wiskunde, dus ruimtelijke figuren, algebra en de "som van de dag".
 • Portaal:Economie - herbenoeming voor Portaal:WikiKidsAtlas/Financiële districten - hier vindt je veel begrippen die in de economie, zoals bij RTL Z, voorbijkomen. Denk hierbij aan woorden zoals belasting, import, export, begroting en premie.
 • Portaal:Taal (PorTaal) - als subportaal van Portaal:Maatschappij - hier vindt je links naar talen, schrijfsystemen, maar ook begrippen als naamval, voorzetsel, lijdend voorwerp, etc.
 • Portaal:Literatuur - ook om lezen te stimuleren - hier vind je link naar (kinder- en jeugdboeken)schrijvers, maar ook volwassenenschrijvers. Mij lijkt het leuk om het uitgelichte boek van de maand te doen als stimulering om te lezen. Daarnaast vind je begrippen hier, zoals hoofdpersonage, strofe en rijm.

Ik hoor graag wat jullie hiervan vinden. Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 2 apr 2020 15:56 (CEST)

Lijkt me een goed idee! Anoniem0220 (overleg) 2 apr 2020 16:52 (CEST)
IK ben zeker voor! Wouter15 overleg · (MOD). 3 apr 2020 19:10 (CEST)
Het lijkt mij een goed idee om zo'n reeks portalen toe te voegen, wel vraag ik me af hoe vaak die portalen nou bekeken worden. Er wordt veel tijd in gestoken en het zou jammer zijn dat het helemaal voor niets (of 10 mensen) is. Dus @gerarddummer, kun jij in de statistieken zien hoeveel alle portalen bekeken worden? Of allemaal afzonderlijk. Groetjes Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 4 apr 2020 14:40 (CEST)
Dat zou inderdaad prettig zijn. Ik probeer wel altijd op Instagram te plaatsen als er een nieuw portaal is. Mochten de cijfers tegenvallen misschien kunnen we portalen dan promoten, want het idee is best handig, maar laten we inderdaad eerst afwachten wat de cijfer zijn. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 4 apr 2020 14:50 (CEST)
Ik vind dat Rots gelijk heeft over 2 portalen. Ik denk namelijk niet dat veel (kinderen in ieder geval) mensen zo geïnteresserd zijn in wiskunde dat ze er (sub)portaal over willen. Wel kan het handig zijn om een (veel) kleiner subportaaltje te maken of een (extra grote) aparte portaalbox voor wiskunde in het Wetenschapsportaal. Ik denk dat ook het portaal over literatuur niet veel bezocht gaat worden. Maar het PorTaal lijkt mij juist niet als subportaal maar als zelfstandig portaal goed. En dan kan het literatuurportaal mooi een subportaal van het PorTaal worden. Verder lijken alle ideën mij goed. Ik stel alleen een aantal aanpassingen voor. Namelijk dat het economieportaal een subportaal van het maatschappij(leer)portaal wordt. En dat er in het maatschappij(leer)portaal geen dingen over verkeer komen, beter is een apart (sub)portaal daarvoor. Vervoer lijkt mij wel een goed idee, maar alleen als er geen dingen over vervoersmiddelen in komen (dat kan bij het verkeersportaal). Alleen informatie over hoe goederen worden vervoerd over de hele wereld en over hoe verschillende landen samenwerken om dat te regelen. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 4 apr 2020 15:06 (CEST)
@Didi05: Het idee is dan ook dat het Portaal:Wiskunde een subportaal wordt van Portaal:Wetenschap, zoals dat ook met Portaal:Biologie bijvoorbeeld het geval is. Hoewel wiskunde als vak pas vanaf het eerste jaar middelbare school wordt gegeven, hebben we op WikiKids een leeftijdsgrens tot 12 jaar met uitloop tot 15 jaar. In het verleden zijn er nog best veel vragen geweest over wiskunde en is zelfs het idee van een Portaal:Wiskunde voorgedragen. Het Portaal:Economie wordt inderdaad ook een subportaal van het Maatschappij(leer)portaal. Er is een apart Portaal:Verkeer & Vervoer, wat dan ook weer een subportaal wordt van het Maatschappijportaal. Het blijft dus gewoon bestaan, maar wordt onder het kopje Maatschappij geplaatst. Het Literatuurportaal plaats ik hoofdzakelijk onder Kunst en Cultuur, maar er komt wel een link vanaf het PorTaal naar het Literatuurportaal. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 4 apr 2020 17:52 (CEST)

Wikidummies

Hallo. Ik heb op aanvraag van dit een filmpje gemaakt: dit is hem. Ik wou even kijken wat jullie ervan vinden. Als je tips hebt zeg het dan. Face-wink.svgDeGroteEmojii 4 apr 2020 20:04 (CEST)

Hij is heel goed gelukt. Ik heb twee kleine tips:
 1. Het is niet zo goed leesbaar wat je in het artikel schrijft. Ik begrijp dat dat misschien moeilijk op te lossen is, maar het zou die filmpjes echt een stuk beter maken.
 2. Je zou ook (misschien in het volgende filmpje) laten zien hoe je de brontekst maakt
 3. Nog een vraag: hoe maak je dat artikel over de Zon? In het echt ziet die er heel anders uit.

Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 5 apr 2020 08:30 (CEST)

Hier antwoorden:
 1. De kwaliteit is heel laag ja (540p) ik denk dat ik hem opnieuw ga uploaden in HD (1080p).
 2. Dat was ook mijn idee!
 3. Ik heb de titel verborgen en in een grote tekst ‘zon’ neergezet.

Face-wink.svgDeGroteEmojii 5 apr 2020 10:38 (CEST)

Misschien ook een artikel aanmaken dat nog niet bestaat als voorbeeld. Dit trucje wat je nu hebt gedaan zorgt er voor dat het er toch wat anders uit ziet dan normaal. :) apoo overleg 5 apr 2020 12:36 (CEST)
Goed begin, alleen ik heb nog wel wat tips. Ik zou de tekst een andere kleur doen, omdat het daardoor niet zo goed leesbaar is en je gebruikt nu een camera met watermerk, wat niet zo mooi oogt. Dat zou ik aanpassen, en een duidelijker intro en outro. Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 5 apr 2020 21:37 (CEST)
Ik gebruik iMovie. Helaas kan je daarin geen tekstkleur instellen. Voor de tweede kan ik hem bijsnijden zodat je het watermerk niet ziet. Wat is er voor de derde vraag dan onduidelijk? Face-wink.svgDeGroteEmojii 8 apr 2020 12:48 (CEST)

Portaal:Rusland

Hier kunnen jullie mijn ontwerp voor Portaal:Rusland vinden. Ik ben benieuw wat jullie ervan vinden en of jullie nog aanmerkingen hebben. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 5 apr 2020 11:08 (CEST)

Ziet er goed uit. Misschien is het leuk om ook de tekstachtergrond van de portaalbox een kleurtje te geven. Mag ik even aan het ontwerp zitten daarvoor? Ik wil ook wel iets bijdragen aan Portaal:Rusland.

Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 5 apr 2020 12:12 (CEST)

Ja is goed, maar let s.v.p. op de leesbaarheid van het portaal. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 5 apr 2020 12:34 (CEST)
Ik zal erop letten, ik begin er straks aan. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 5 apr 2020 13:35 (CEST)
CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd Kijk even wat je er van vind. Ik heb mijn best gedaan om het zo leesbaar mogelijk te maken, maar volgens mij is dat hier en daar niet helemaal gelukt. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 5 apr 2020 14:16 (CEST)
Als eerste vind ik het goed dat je initiatief neemt. Ik heb de versie echter teruggedraaid. De tekst en de linkjes waren slecht leesbaar. Dat komt omdat rood en blauw twee vrij donkere kleuren zijn en zeker bij de linkjes is dat erg moeilijk leesbaar. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 5 apr 2020 14:30 (CEST)
Oké. Ik zal er wat uitgebreider aan werken in mijn eigen kladblok, zodat ik er even goed voor kan zitten. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 5 apr 2020 14:59 (CEST)
Ik vind de kleuren nog niet helemaal top, ze vloeken een beetje. Verder vind ik het "Arial"-lettertype in het portaalplaatje niet zo mooi (verder niet zo heel belangrijk natuurlijk). De inhoud ziet er in ieder geval weer top uit. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 6 apr 2020 15:18 (CEST)
Ik heb er weer een tijdje aan "geprutst" en dit is 'm geworden (kijk helemaal onderaan). Aan de onderste portaalbox wordt nog gewerkt, maar laat het even weten als het zo al goed is. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 6 apr 2020 16:20 (CEST)
Hoe de tekst in de inleiding nu beter te lezen is, zijn in de andere twee portaalboxen de rode en blauwe links erg moeilijk leesbaar. In het portaalbox bestuurlijke indeling wordt het helemaal onleesbaar als de artikelen straks aangemaakt zijn. Ook de rode kopjes op blauwe achtergronden of blauwe kopjes op rode achtergronden zijn tevens erg moeilijk leesbaar. Misschien kun je overschakelen op pastelkleuren voor de achtergronden (als dat mogelijk is)? Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 7 apr 2020 22:09 (CEST)
Ik heb zelf even op pastelkleuren gezocht in de lijst met HTML-kleuren en kon helaas geen geschikte vinden. Ik heb hier verzocht de tekst leesbaarder te maken, door het gebruik van witte achtergronden achter de links, waardoor deze zichtbaar blijven. Misschien is dat een oplossing? Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 7 apr 2020 22:22 (CEST)
Ik wist niet dat dat kon, maar volgens mij is dat i.v.m de moeilijke kleuren van Rusland wel de beste (maar niet de allermooiste) oplossing. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 8 apr 2020 15:23 (CEST)
Zoals het nu is vind ik de achtergrondkleuren te fel, het maakt het lezen echt moeilijker. Misschien is iets minder kleur of in ieder geval minder felle kleuren een idee? Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 13 apr 2020 23:21 (CEST)
Ik zal morgen even kijken of ik een andere blauw en roodtint kan vinden, zoals in de vlag op het plaatje. Ik denk dat dat iets beter staat. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 13 apr 2020 23:54 (CEST)
De kleuren zijn minder fel gemaakt. Is het zo goed? Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 15 apr 2020 20:14 (CEST)
Voor mijn smaak is er nog steeds erg veel kleur, maar de leesbaarheid is een stuk beter, dus ik ben wel akkoord. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 15 apr 2020 22:50 (CEST)

Wikiverhalen

Komt er nog ooit een nieuwe serie van wikiverhalen met vriendelijke groet, Lucax10 (overleg)

Wil je deze vraag s.v.p in de boomhut stellen en niet in het clubhuis? Face-wink.svgDeGroteEmojii 8 apr 2020 12:45 (CEST)

Sorry hiervoor Lucax10 (overleg)

Politie draagt mobiele telefoon

Hoi ik heb net info gevonden en daar staat dat een politie een mobile telefoon bij zich heeft maaar dat doet hij als grapje en het klopt ook helemaal niet dus ze hebben hem ook soms niet.bij zich

Heb je hier bewijs voor? Ik weet het niet precies... Face-wink.svgDeGroteEmojii 16 apr 2020 07:42 (CEST)

haroun raschied

faka niffos ik heb een vraag over haroun ar-rachied ik ben een fan van deze heerser hoeveel vrouwen had hij

4 vrouwen, maar deze vragen kun je beter in de boomhut stellen. Єize01🚩(નુ־) overleg? 16 apr 2020 13:52 (CEST)

Project

Ik, Eize01 en Anoniem0220 hadden het idee om na hetproject Spaanse en Portugese Eilanden het project Erste Wereldoorlog te doen. Wat vinden jullie? Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 16 apr 2020 13:47 (CEST)

Er is al een groot, op de gebruikersgroep van Wikikids toegesneden aantal artikelen over de Eerste Wereldoorlog (zie Portaal:Eerste Wereldoorlog). Dus een project over dit onderwerp lijkt me overbodig. Als je om werk verlegen zit dan heb ik een beter idee: maak alle artikelen aan voor de woordenlijst van groep 7. Dat is de laatste groep die nog ontbreekt. Zie WikikidsWoordenboek en woordverklaring. Dan ben je nog nuttiger bezig dan je nu al bent en je mag nu toch niet naar buiten, dus snijdt het mes aan twee kanten! Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 16 apr 2020 22:10 (CEST)
Ben tegen een project: Eerste Wereldoorlog omdat er al een heel portaal over bestaat. Ik vind naar mijn mening dat projecten bedoelt zijn over onderwerpen waar echt heel weinig over te vinden is terwijl er veel over te vertellen is en over de Eerste Wereldoorlog is er veel te vertellen maar er is wel redelijk wat te vinden. Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 16 apr 2020 22:23 (CEST)
En als we (Didi05, Anoniem0220 en ik) een project opzetten over de Honderdjarige Oorlog? Єize01🚩(નુ־) overleg? 17 apr 2020 10:35 (CEST)
Ik vind mijn suggestie van een project voor het Wikikidswoordenboek eigenlijk steeds aantrekkelijker. Het zijn tenslotte maar 24 artikelen (als je de x en de q eraf trekt), dus zelfs minder dan dat project met die Spaanse en Portugese eilandjes. Over een letter in de andere groepen deed ik meestal twee uurtjes (en nog een halfuurtje om ze over te zetten), dus ik had zo'n groep binnen een maand klaar. Je moet er natuurlijk even tijd voor hebben, maar het is bovendien hartstikke leuk werk. Dus… Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 17 apr 2020 11:07 (CEST)
Maar is over de Honderdjarige Oorlog een goed idee of niet? Єize01🚩(નુ־) overleg? 17 apr 2020 11:27 (CEST)
Het is niet handig om twee projecten snel na elkaar te doen. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 17 apr 2020 11:28 (CEST)
Dan doen we het iets later. Єize01🚩(નુ־) overleg? 17 apr 2020 11:29 (CEST)
Ik wil best iets aan die woordenschat doen maar waar vind ik welke woorden er gedaan moeten worden?Anoniem0220 (overleg) 17 apr 2020 11:35 (CEST)
Hier Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 17 apr 2020 11:38 (CEST)
over de Honderdjarige Oorlog bestaan helemaal geen artikelen, behalve Honderdjarige Oorlog zelf en Huis Valois, dus wat vinden jullie ervan?. Єize01🚩(નુ־) overleg? 17 apr 2020 11:40 (CEST)

Ik ga zelf wel woordenschat uitbreiden vind ik wel leuk! Anoniem0220 (overleg) 17 apr 2020 12:58 (CEST)

@Eize01: Ik zou het een goed idee vinden. Er zijn veel artikelen die aan het project verbonden kunnen worden, die ook belangrijk zijn in de Engelse en Franse geschiedenis. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 17 apr 2020 17:25 (CEST)

Badge - Award

Was het ook de bedoeling dat er een badge komt voor de gebruikers die een award hebben gewonnen? Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 17 apr 2020 11:36 (CEST)

Ja, in versie 2 staat dat op de planning. :) apoo overleg 17 apr 2020 11:50 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Clubhuis/archief/24&oldid=642920"