Overleg gebruiker:Wouter15

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
 • WikiLeeftijd XV
 • Bewerkingen XV
 • Uploads V
 • Artikelen I
 • Dagen bewerkt III
 • Gebruikerspagina
 • Bevestigde gebruiker
 • Moderator
 • Fijne Kerst!

Tot nader order onregelmatig actief wegens werk. Heb je in mijn afwezigheid vragen? Stuur mij een e-mail of zet een bericht op mijn overlegpagina. Beide zullen onregelmatig gecheckt worden.

Klik hier om naar oud overleg te gaan.

Welkom op WikiKids!
Emblem-earth.svg
Hoi, Wouter15!

Leuk dat je er bent! WikiKids is een Nederlandse online kinderencyclopedie. We richten ons op kinderen van 8 tot 15 jaar, maar als je jonger, ouder of volwassen bent dan ben je hier ook van harte welkom.

Dit bericht staat op je overlegpagina. Via deze pagina kunnen andere gebruikers van WikiKids contact met je zoeken om vragen aan je te stellen of om je tips te geven over een artikel dat je hebt gemaakt. Lees de berichten op deze pagina daarom altijd goed door!

Om je snel wegwijs te maken op WikiKids hebben we hieronder een paar handige pagina's verzameld.

:) apoo overleg 25 september 2010 15:57 (CEST)

Titelwijziging Bevers

Dag Wouter, ik zag dat de titelwijziging van Bever (dier) naar Bevers had teruggedraaid, nadat ik het eerder vandaag had gewijzigd naar Bevers. Hoewel we alle paginanamen in enkelvoud zetten, is dit bij bepaalde pagina's onlogisch (en dus zijn er uitzonderingen). Onder deze uitzonderingen vallen volkeren, bevolkingsgroepen en taxonomische dier- en plantengroepen (dus families, ordes, klasses, etc.). Die horen dus in het meervoud te staan. Soorten en ondersoorten horen weliswaar in enkelvoud te staan, maar de bever is een familienaam bestaande uit twee diersoorten (de Europese en Canadese bever). Daarvoor had ik dit aangepast. Mijn vraag is daarom waarom heb je het weer teruggedraaid? Op Wikipedia staat weliswaar een pagina genaamd bever (dier), maar dit gaat over de Europese bever. Ik nam aan dat de pagina gaat over de bevers in het algemeen (dus de familie), dus daarom is de naam bevers gebruikt. Mocht je vinden dat de pagina over de Europese bever gaat, lijkt me het handiger om het te vernoemen naar "Europese bever" (om verwarring met de Canadese bever te voorkomen). Ik ben benieuwd naar jouw advies. Mvg, Noto Emoji KitKat 1f341.svg Mike1023 Noto Emoji KitKat 1f341.svg 27 jan 2022 19:20 (CET)

Hallo Mike, ik snap helemaal wat je bedoeld! Ik had het zelf gewijzigd omdat ik ervanuit ging dat alle pagina's in het enkelvoud horen te zijn. Maar de reden die jij aangeeft vind ik wel logisch. Zal ik het weer terugdraaien of doe jij dat? Wouter15 overleg · (MOD). 27 jan 2022 19:24 (CET)
Geen probleem, kan gebeuren. Ik heb overigens een klein overzicht gemaakt, aangezien het wel vaker gebeurd. Ik zal het wel even aanpassen. Mvg, Noto Emoji KitKat 1f341.svg Mike1023 Noto Emoji KitKat 1f341.svg 27 jan 2022 19:35 (CET)

Wetenschap en Techniek

Ik zag dat je deze categorie kennelijk wil splitsen, net als Ruimtevaart en Heelal. Op zich begrijp ik dat wel, maar vaak is er sprake van een overlap en wordt het in 'een adem' genoemd. Kijk dan echter ook naar de Categorie:Alles pagina. Die kan alleen een moderator aanpassen. Gr. Hanssain (overleg) 23 mrt 2022 22:12 (CET)

Top ?

Hoi Wouter, zie dat je geregeld het nodige aan het nakijken bent. Maar wat wordt er bedoeld met (→Top)? Gr. Hanssain (overleg) 19 sep 2022 23:03 (CEST)

PIM-SYSTEEM

Hoi Wouter, zie dat je de categorie van Alles naar bibliotheek hebt gewijzigd. Dat lijkt me geen goed idee. Het PIM wordt i.d.d. in de bibliotheken gebruikt, maar maakt hier op WikiKids onderdeel uit van het zoeksysteem en staat gelijk aan de pagina Categorie:Alles. De classificatie hoort volgens mij zo te zijn ingericht dat je elk artikel via de boomstructuur op een logische manier zou moeten kunnen terugvinden. De PIM-systeempagina is de uitgebreidere start-pagina naar portalen, en als die er (nog) niet zijn, dan naar categorieën. Het is zeg maar de portaal der portalen en kindvriendelijker en logischer ingericht dan de Portaal:Portaaloverzicht waarop de portalen bij elkaar staan. Ik geef toe het het knap lastig is om de boomstructuur goed in te richten en ingericht te houden. Ik denk dat we er goed aan doen de nog ontbrekende portalen aan te vullen. Deze kunnen gegenereerd worden vanuit de bestaande hoofd- en subcategorieën. Ook lijsten hebben dezelfde functie als de portalen en zouden in de portalen opgenomen moeten worden. Hiermee lijkt het dat je een dubbel systeem krijgt. Deels is dat ook zo, maar een portaal of lijst maak je 'vooraf' en laat zien welke artikelen er binnen dat thema er nog moeten komen (zijn nog rood). De categorieën werken als het ware 'achteraf'. Is een artikel aangemaakt dan pas verschijnt deze in de desbetreffende categorie. Het is jammer dat je in beide gevallen niet kunt zien of het dan een beginnetje is of een volledig artikel. Het PIM-systeem is een belangrijke manier van alternatief zoeken. Bijvoorbeeld als je niet weet hoe je het zoekwoord moet spellen of niet precies weet waar je naar zoekt, maar wel weet waar het bij hoort (thema). Vooral bij namen van personen kan dat handig zijn. Wellicht is wat ik hier vertel je bekend, maar ik probeer het belang te onderstrepen en op één lijn met je te komen. Met vriendelijke groet, Hanssain (overleg) 31 okt 2022 22:11 (CET)

Kerstkaart

Fijne feestdagen...

en een gelukkig nieuwjaar!

Christmas wreath.png

Beste Wouter15,

Met de feestdagen in aantocht wil ik je graag bedanken voor al je inzet en harde werk op deze encyclopedie. We hebben als WikiKids-gemeenschap deze encyclopedie dit jaar wederom een stukje beter gemaakt en ik kan niet anders zeggen dan dat het een genoegen is om met een mede-WikiKidser zoals jij samen te werken. In het bijzonder wil ik mijn dank uitspreken voor je hercategorisering van WikiKids en het andere werk dat je op de achtergrond verricht.

Ik wens je een feesttijd vol vreugde, plezier en gezelligheid toe. Moge het komende jaar je veel geluk en voorspoed brengen.

Hartelijke kerstgroeten,

Hippogryph Overleg · (MOD) 13 dec 2022 01:17 (CET)

Kerstkaart


Greeting Card Christmas Rust Craft circa 1950.jpg

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

2022 was een jaar waarin veel gebeurde in de wereld en op WikiKids.

We hebben twee WikiProjecten gehouden (over Oekraïne en minderheidstalen in Europa), veel artikelen verbeterd en opgeknapt, enkele Awardartikelen toegevoegd, een nieuwe tutorial gemaakt, veel bugs opgelost en we verwelkomden een nieuwe moderator.

Heel erg bedankt voor jouw bijdrage het afgelopen jaar! Met jouw hulp houden we WikiKids up-to-date en breiden we het aantal artikelen uit.

Ik wens jou een fijne kerst en jaarwisseling.

P.S. Wel oppassen met vuurwerk! ;-)

Noto Emoji KitKat 1f341.svg Mike1023 Noto Emoji KitKat 1f341.svg 13 dec 2022 12:23 (CET)

"werk" sjabloon

hai wouter, wou je er ff aan herinneren dat het {{werk}} sjabloon over 3 daagjes van het artikel internetgevaren weggehaald gaat worden. BIGsmileKlik hier om een vraag te stellen! 14 apr 2023 14:23 (CEST)

Categorieën

Is de categorie Sport naar jaar nodig? Het bevat 33 categorieën met elk één categorie eronder, dat maakt het onnodig diep. Er is een categorie die 2 artikels erin heeft zitten, deze kunnen ergens anders een plek krijgen. Deze hele tussenlaag kan wat mij betreft allemaal verwijderd worden. De boom kopiëren van Wikipedia heeft niet heel veel nut, want wij zullen nooit zoveel artikels krijgen om al deze categorieën te vullen. Ik weet niet of jij die boom effectief gebruikt, maar heel veel categorieën kunnen weg omdat ze of te diep verstopt zijn. Zoals deze categorie. Of niet logisch zijn ingedeeld, zoals deze categorie. Anders zouden we ze anders kunnen inrichten, door meer pagina's in een categorie te stoppen, en deze logischer in te delen. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 2 mei 2023 20:45 (CEST)

Ik zal er de komende dagen eens naar gaan kijken. Ik had zelf namelijk ook wel in de gaten dat sommige categorieën onnodig zijn. Ik zal de komende dagen eens even gaan kijken welke er allemaal weg kunnen en welke er wellicht gewoon kunnen blijven staan. Wouter15 overleg · (MOD). 3 mei 2023 19:02 (CEST)
Top, zelf heb ik liever 40 artikels in een categorie dan 20 categorieën met elk 1 tot 3 artikelen. Waardoor het vrij lastig wordt om veel vergelijkbare artikels te vinden. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 3 mei 2023 21:06 (CEST)

Bewerkingen

Hoi Wouter15,

Op Wikipedia is het beleid omtrent bots dat ze geen wijzigingen mogen doen die in het uiteindelijke resultaat niet of nauwelijks zichtbaar zijn. Zoals het verwijderen van dubbele spaties en het veranderen van 'Image' in 'Afbeelding'. Om dan op een punt toch Wikipedia te volgen ;). De bewerkingen die je zojuist hebt gemaakt waren grotendeels bewerkingen die category veranderden naar categorie of die een link aanpasten zonder dat het zichtbare gevolgen heeft. In de AutoWikiBrowser kun je instellen dat hij enkel wijzigingen maakt als er typefouten verbeterd worden of bij andere substantiële wijzigingen, misschien kun je dat aanvinken. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 5 mei 2023 19:51 (CEST)

Zou je eerst op dit bericht kunnen reageren voordat je doorgaat met deze wijzigingen? Mvg Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 5 mei 2023 19:59 (CEST)
Ik heb nu iets aangevinkt in AWB aangezet waardoor er nu als het goed is alleen nog maar spelingsfouten worden verbeterd. Ik hoor het echter graag als dit niet het geval is zodat ik weer verder kan gaan zoeken. Wouter15 overleg · (MOD). 5 mei 2023 20:06 (CEST)
Van de afgelopen 10 bewerkingen, is eentje nuttig. De anderen halen alleen sjabloon weg of passen een link aan, die niet aangepast hoeft te worden. Enkel de bewerking op Chromebook was nuttig. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 5 mei 2023 20:12 (CEST)
Ik had de verkeerde optie aangeklikt. Ik heb nu de optie gevonden dat alle pagina's worden overgeslagen waar geen taalfouten uitgehaald worden. Maar ik vind het wel fijn dat je een oogje in het zeil houd en mij erop wijst als er bewerkingen worden gedaan die nergens op slaan. Wouter15 overleg · (MOD). 5 mei 2023 20:16 (CEST)
Ik heb nog een betere oplossing gevonden. Ik kwam er namelijk achter dat ik nog een Bot account had met Bot rechten. Deze heb ik nu gewoon even aangezet zodat alle bewerkingen die de bot maakt niet zichtbaar zijn in de recente wijzigingen. Wouter15 overleg · (MOD). 9 mei 2023 19:05 (CEST)

Moderator worden

Hoe moet je een moderator worden?

Jouw vraag is in de boomhut beantwoord. Face-wink.svgDeGroteEmojii 4 jul 2023 10:20 (CEST)

geef je me alsjeblieft badge pagina's 1Baab (overleg) 20 aug 2023 09:01 (CEST)

Interview

Beste Wouter15, onlangs heb ik actieve gebruikers op WikiKids geïnterviewd. Zou je misschien ook antwoord willen geven op onderstaande vragen? Dan sla ik deze op in mijn gebruikersnaamruimte. Via Gebruiker:S.Perquin/Interviews kun je dan de interviews bekijken die ik met jou en anderen heb gehouden. Ik heb de volgende tien vragen opgesteld:

 1. Wanneer heb je voor het eerst over WikiKids gehoord?
 2. Wanneer en om welke reden heb je een account aangemaakt op WikiKids?
 3. Wat was je eerste indruk van WikiKids?
 4. Wat doe je het liefst op WikiKids?
 5. Waar schrijf je het liefst artikels over op WikiKids?
 6. Wat vind je leuk aan WikiKids?
 7. Wat zou je liever anders zien op WikiKids?
 8. Wat wil je de komende jaren nog bereiken op WikiKids?
 9. Heb je een speciale wens of boodschap voor gebruikers van WikiKids?
 10. Is er nog iets anders wat je wilt zeggen?

Ik ben benieuwd naar je antwoorden en ik lees deze graag! Met vriendelijke groet, S.Perquin (overleg) ✯ 28 sep 2023 00:26 (CEST)

Enquête

Hallo Wouter. In het kader van de zelfscan (zelfonderzoek) in hoeverre WikiKids voldoet aan de eisen van een digitaal leermiddel, wil ik je vragen (mede namens Mike1023) deze enquête in te vullen. Je kunt antwoorden met eens, oneens of neutraal/n.v.t. De antwoorden zullen automatisch verwerkt worden. Volg deze link om bij de enquête te komen. Bij voorbaat dank. Hanssain (overleg) 6 nov 2023 13:47 (CET)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_gebruiker:Wouter15&oldid=825194"