Help mee! Maak een account of meld je aan.
Flag of Bavaria (lozengy).svg   In september staat WikiKids in het teken van Beieren. Doe ook mee!

Overleg gebruiker:Apoo

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken

Overleg gebruiker:Apoo


Tintle

Waarom heb je hem/haar permanent geblokkeerd, hij/zij heeft niet meer bewerkt sinds afloop laatste blokkade. Of is Tintle deze vandaal? Grab hand animation.gifWiki7 overleg 17 dec 2017 17:33 (CET)

Jup, dat klopt. Ik had al langer het vermoeden dat er iets niet klopte en toen kwam ik daarnet toevallig wat oude documenten tegen op mijn computer waaruit bleek dat we hem al eerder in het vizier hadden. Gezien de zeer langdurige en structurele omvang wil ik er niet meer aandacht aan besteden en ook de informatievoorziening beperken tot wat het nu is. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 17 dec 2017 17:49 (CET)

Vraag

Beste apoo, Ik heb 2 vragen: een tijdje geleden merkte ik dat onze school gebanned was van wikikids en ik zou graag willen weten waarom. Ten 2de heb ik een stukje geschreven over dwerggeiten alleen ziet het stukje er big niet uit zoals ik wil. Als me me daar mee zou kunnen helpen zou het fijn zijn.

Met vriendelijke groet,

Paco smit

Omdat er toen vanuit jullie school te veel werd gekliederd. Waarmee moet ik helpen? :) apoo overleg · (MOD) 18 dec 2017 10:54 (CET)

Zwede

Apoo Dat bedoelde ik juist! Zwede is een typefoutje die mensen gebruiken kan je niet lezen of zo oh wacht dat kan niet, je bent blind! - Deze reactie werd toegevoegd door Lucas typt (overleg | bijdragen)

Ja, maar dat hoeft niet op WikiKids te staan. We kunnen wel de pagina "Zwede" doorsturen naar "Zweden" zodat kinderen die het typefoutje maken automatisch op de juiste pagina uitkomen. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 19 dec 2017 16:15 (CET)

Fijne feestdagen!


PralineKerst.jpgFijne Feestdagen!


Hallo Apoo,

Ik wens je fijne kerstdagen en een gelukkig 2018!

Hartelijke kerstgroeten,

Wouter15 overleg · (MOD). 23 dec 2017 19:01 (CET)Dankjewel Wouter! :) apoo overleg · (MOD) 26 dec 2017 13:29 (CET)

verwijderde pagina over filosoof Thales

Hallo meneer Apoo, Ik heb een tekst over filosoof Thales van Milete gemaakt, Nu ben ik er gister achterkomen of vandaag ik weet het niet meer, maar dat het is verwijderd, het zou daarbij gaan om te veel kopiën, terwijl ik juist mijn stukjes in eigen woorden heb geschreven,

Met vriendelijke groet

Frank Dümmer 3 jan 2018 12:08 (CET)

Dag Frank, ik zie inderdaad dat je geprobeerd hebt om de stukjes in eigen woorden te zetten. Helaas heb je dat nog niet voldoende gedaan. Af en toe een woord erbij, een woord weglaten of een punt of komma op een andere plek is niet in eigen woorden zetten. Er waren te veel zinnen die nog letterlijk gekopieerd waren. Daarom heb ik je tekst moeten verwijderen. Als ik je een tip mag geven: lees de teksten over Thales van Milete goed door, schrijf daarna uit je hoofd op wat je er nog van onthouden hebt! Succes en ik hoop dat het je lukt om het helemaal in je eigen woorden te schrijven. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 3 jan 2018 12:31 (CET)

Common.css

Hey apoo, ik heb een vraagje: Ik heb het volgende op mijn comoon.css de volgende code geplakt:

.modtools {
display: block;
}

Maar wat gebeurd er eigenlijk als je deze code in je common.css hebt staan? Wouter15 overleg · (MOD). 7 jan 2018 19:28 (CET)

Als het goed is zie je een vakje met dossier en “volgende actie” in het sjabloon zandbak (zie User_talk:Kaijan) als voorbeeld. :) apoo overleg · (MOD) 7 jan 2018 20:57 (CET)

Wikikids:Richtlijnen voor moderatoren/blokkades

Hallo apoo, op Wikikids:Richtlijnen voor moderatoren/blokkades staan nog een aantal sjablonen met een rode link. Weet jij wanneer deze worden aangemaakt? Ik had namelijk net een gebruiker geblokt omdat deze aan het cyberpesten was en dat heb ik maar even op de "oude" manier gedaan i.p.v. met het nieuwe sjabloon hiervoor aangezien deze er nog niet is. Wouter15 overleg · (MOD). 23 jan 2018 10:26 (CET)

Hi Wouter, ik ben er mee bezig, maar heb het de laatste tijd wat drukker. Ik ga er zo snel mogelijk weer mee aan de slag. Tot die tijd is de oude manier prima. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 23 jan 2018 11:41 (CET)

Aanklikbare kaart

Dag Apoo,
Ik had even een Wikipedia-sjabloon gekopieerd om erachter te komen hoe aanklikbare kaarten werken. Echter werkt deze op WikiKids niet. Volgensmij komt dat doordat <imagemap> niet op WikiKids werkt. Kan jij dit verhelpen? Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 29 jan 2018 18:16 (CET)

Ik niet, maar als je onze systeembeheerder Fab (overleg | bijdragen | bloks) een mailtje stuurt met je vraag en deze link: https://www.mediawiki.org/wiki/Extension:ImageMap dan moet get goedkomen. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 29 jan 2018 18:56 (CET)

aapo

hoe kan je een goed leuk artikel aanmaken

Kijk op deze pagina: (klik hier)! :) apoo overleg · (MOD) 30 jan 2018 13:24 (CET)

Filter 12

Als bij iemand uploaden wordt uitgeschakeld, hoe moet je die gene dan toevoegen aan filter 12? Grab hand animation.gifWiki7 overleg 31 jan 2018 00:25 (CET)

Als het goed is op de manier zoals ik hem nu heb ingesteld. Zodra er meerdere opties mogelijk zijn moet dit tussen haakjes. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 31 jan 2018 00:47 (CET)
Ik heb de twee accounts voor wie uploaden nu is uitgeschakeld in het filter toegevoegd. Ik heb daarnaast een waarschuwingsbericht met informatie toegevoegd aan het filter. Grab hand animation.gifWiki7 overleg 31 jan 2018 20:21 (CET)
Het viel me op dat als de gebruikersnamen tussen haakjes staan, het filter niet werkt, maar zonder haakjes blokkeert ie ook edits. Hoe kan dit worden opgelost? Grab hand animation.gifWiki7 overleg 31 jan 2018 20:21 (CET)
Ik heb contact gehad met een misbruikfilterredacteur op Wikipedia en die gaf mij werkende filterregels. Ik heb die nu ingesteld. Grab hand animation.gifWiki7 overleg 31 jan 2018 23:36 (CET)
Top, ik was in de war omdat ik elders een voorbeeld had gezien waarbij de variant die ik probeerde wel werkte, maar dat is wanneer je iets als "user_name rlike (Naam|Naam|Naam)" gebruikt en dus blijkbaar niet met een == operator. Maar dank voor het uitzoeken en fixen. :) apoo overleg · (MOD) 1 feb 2018 00:27 (CET)

Terugdraaiing

Vanwaar deze actie? Groeten, Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 3 feb 2018 16:16 (CET)

Per ongelijk, te dikke vingers :-). Dacht dat ik het weer hersteld had, maar blijkbaar niet. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 3 feb 2018 16:37 (CET)
Aha. Kan gebeuren. ;) Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 3 feb 2018 16:39 (CET)

Gebruiker Bananenpower

Dag Apoo, ik zag dat jij de gebruiker Bananenpower een zb hebt gegeven. Mijn vraag is waarom precies? De gebruiker heeft een inderdaad foute informatie toegevoegd aan het artikel Koude Oorlog. Hoewel dit fout is, is het in mijn mening geen opzettelijke fout. Vaak wordt de afloop van de Koude Oorlog gelijkgestemd met de val van de Berlijnse Muur in 1989, terwijl de officiële afloop in 1991 was met de val van communisme en de uiteindelijke opheffing van de USSR, dus is een zb geven voor een goede intentie...is in mijn mening overdreven. Graag hoor ik je reactie. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 15 feb 2018 16:54 (CET)

Het ging mij meer om de zogenaamde onjuiste “bronvermelding” die de gebruiker had geplaatst. Die bewerking was niet geschikt en heb ik terug moeten draaien. Dat de gebruiker ook een jaartal had aangepast heb ik niet gezien. Er is op dit moment nog niet echt een sjabloon voor gebruikers die onjuiste informatie plaatsen maar daar geen verkeerde intenties mee hebben. Dan blijft er alleen {{zb}} over, maar met de laatste veranderingen is die tekst inderdaad niet helemaal toepasselijk meer. Ik zal vanavond de rest van de sjablonen afmaken en een nieuw sjabloon maken voor zulk soort gevallen. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 15 feb 2018 17:56 (CET)

Hey!

De zoveelste 'hey', maar leuk om te zien dat je nog steeds actief bent op WikiKids. Hoe gaat het? Kalta~ 16 feb 2018 02:40 (CET)

Prima! En met jou? :) apoo overleg · (MOD) 16 feb 2018 09:34 (CET)
Sorry voor de late reactie, ik had een paar belangrijke tentamens. Over het algemeen wel prima, ik zit nu op de helft van mijn eerste jaar op de uni en ik woon op mezelf sinds een aantal maanden. Het is wel wennen allemaal, maar gelukkig gaat tot nu toe alles prima! Kalta~ 5 mrt 2018 01:05 (CET)

Hoi Apoo!

Hoi Apoo! Ik wil heel graag weten hoe dit allemaal werkt. Dus antwoord snel! Groetjes, Moepsie2018. ```

ik wil graag modorator worden

beste apoo. ik ben al eerder geregistreerd op wiki kids maar het account deed het niet dus ik ben opnieuw begonnen. aangezien mijn onderwerp wil ik dus graag moderator worden en graag mensen helpen die deze website komen voor info hepen met hun vragen. en ook wil ik de spelling controleur worden van artikelen die net geplaatst zijn ik heb al enige ervaring met wiki kids wat moet ik ervoor doen om deze functies de kunnen doen?

ik hoor graag nog van u

--NvR22 (overleg) 25 apr 2018 16:11 (CEST)Nvr22

Hoi NvR22, om moderator te worden moet je aan een aantal eisen voldoen. Je moet bijvoorbeeld 6 maanden actief zijn op WikiKids en al veel bewerkingen hebben gedaan (meer dan 1000). Alle informatie lees je op WikiKids:Moderator worden. We hebben op dit moment geen nieuwe moderators nodig. Ons team is op dit moment compleet. Als we een nieuwe moderstor zoeken dan hoor je dat van ons en kun je je aanmelden. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 25 apr 2018 20:46 (CEST)

Boomhut

he Apoo. Het valt me op dat de boomhut de laatste tijd alleen maar wordt gebruikt voor vragen over dingen, en niet voor WikiKids. Misschien kunnen we dit oplossenEmblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 6 jun 2018 16:03 (CEST)

Ik vind het wel meevallen. Vragen over WikiKids (hoe kan ik iets opzoeken, hoe wordt ik moderator, mag ik ergens iets over schrijven) mogen juist gesteld worden in de Boomhut. Af en toe is er een vraag over een onderwerp, dat is inderdaad niet helemaal de bedoeling, maar heel erg is dat ook niet. De laatste keer dat dat gebeurde was alweer ruim 2 weken geleden. Ik denk niet dat we hier verder iets aan kunnen doen. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 6 jun 2018 18:00 (CEST)
Voorbeeld : Waarom zijn er zoveel koeien in Nederland.Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 7 jun 2018 06:28 (CEST)
Meer dan de gebruiker vertellen dat zulk soort vragen niet in de Boomhut horen kunnen we niet doen denk ik. Of had jij andere ideeën? :) apoo overleg · (MOD) 7 jun 2018 06:35 (CEST)
Wat bedoel je daarmee?Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 8 jun 2018 07:36 (CEST)

joeybarz

Wil niet veel zeggen hij heeft een ton volgers op instagram 7800 abonnees over de 200,000 youtube views? Vertel me wat daar niet genoeg bekend aan is? - Deze reactie werd toegevoegd door Joey6k (overleg | bijdragen)

WikiKids is een online encyclopedie, dat betekend dat personen of onderwerpen encyclopedische waarde moeten hebben voordat we er een stukje over kunnen schrijven. We hebben daarom richtlijnen opgesteld voor Instagrammers en YouTubers. Die kun je op deze pagina lezen: Wikikids:Richtlijnen_voor_Instagram_en_Youtube. Op dit moment heeft Joeybarz niet voldoende volgers op YouTube. Op instagram zijn er weliswaar 100.000 volgers, maar daar tref ik een afgesloten account met slechts 3 posts, we kunnen dus niet spreken van een instagram influencer. We kijken dus naar het YouTube account en dat heeft volgens onze richtlijnen nog te weinig animo. Er zijn veel beginnende rappers en we kunnen niet iedereen zomaar een artikel geven. We hebben ergens een grens getrokken en dat is bij 50,000 subscribers. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 7 jun 2018 18:17 (CEST)

Hernoemen

Dag Apoo, kan jij Overleg gebruiker:Fortnite herbenoemen naar de hoofdnaamruimte. Een andere gebruiker wilde een spelfout herstellen, maar heeft het per ongeluk naar deze naamruimte verhuisd. Echter, het lukt mij niet om het weer terug naar de goede naamruimte te verhuizen. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 17 jun 2018 19:22 (CEST)

CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd - mocht de knop “hernoemen” niet beschikbaar zijn dan kun je altijd Speciaal:PaginaHernoemen/PaginaNaam gebruiken! Groet, :) apoo overleg · (MOD) 17 jun 2018 19:54 (CEST)
Dankjewel voor de tip ;-). Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 17 jun 2018 20:24 (CEST)

Fijne zomer!

The Sun.jpg
Fijne zomervakantie en
ik wens je een mooie
zomer natuurlijk!
Waar ga jij naar toe?
Ik naar China, Hong Kong, Japan, Zuid-Korea, Noord-Korea en de Filipijnen
Zomerse groet, - Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 30 jun 2018 11:53 (CEST)


Weekje naar Kos en in oktober een maandje naar Amerika, hoewel dat eigenlijk al na de zomer is :-). :) apoo overleg · (MOD) 30 jun 2018 11:57 (CEST)

Archief

Beste Apoo,

Bij uw archief staat een rode link. Naar archief 6 als ik daarop klik zie ik dat tie door u is verwijdert? Kan dat kloppen?

Vink.png Rots61 Overleg 31 jul 2018 08:54 (CEST)

Dat klopt. :) apoo overleg · (MOD) 31 jul 2018 11:31 (CEST)

Zou jij?

Dag Apoo, zoals je weet schrijf ik ons nieuwsblad dat elk kwartaal uitkomt. Hierin staat wat er op WikiKids allemaal gebeurd; projectjes, leestips, nieuwe portalen, etc. Natuurlijk kunnen in de volgende editie (eind september) het nieuwe uiterlijk en de nieuwe hoofdpagina niet ontbreken. Daarom: Zou jij misschien dat artikeltje willen schrijven? Het hoeft niet erg lang te zijn (rond de 10 regels is voldoende). Ik ben erg benieuwd naar je reactie en ik wens je een fijne vakantie op Kos! ;-) Met vriendelijke groet, Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 31 jul 2018 20:52 (CEST)

Ja, leuk! Ik stuur het naar je toe als ik tijd heb. Gr, :) apoo overleg · (MOD) 31 jul 2018 22:48 (CEST)
Ik ben benieuwd. Vind je overigens een leuk plaatje voor bij het artikel mag je deze natuurlijk er ook bij doen. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 1 aug 2018 21:00 (CEST)

Vertalen

Hoi Apoo. Ik weet zelf ook dat niemand gezichtboek zegt het is wel de werkelijkheid de naam dan. En het is "Jou/Jouw Buis" niet "Jij Tube". Tube is Engels voor buis (tv etc) In andere talen wordt er wel een vertaling of fonetische uitspraak gegeven (zoals Servisch). Maar ja die talen zijn ook 100% fonetisch.-- Maxie1Hoi E-mail 10 aug 2018 15:54 (CEST)

Ja en Nederlands is dat niet en daarom zetten we het dus ook niet in het artikel. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 10 aug 2018 16:01 (CEST)

Een ster!

Voor het nieuwe uiterlijk én de nieuwe hoofdpagina!

Al jaren vroegen gebruikers om een nieuw uiterlijk en nu is het zover! Ik geloof dat iedereen tevreden is met de nieuwe stijl en de nieuwe hoofdpagina en daarom vind ik dat deze ster geheel verdiend is. Dankjewel! Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 12 aug 2018 19:02 (CEST)

Onwijs bedankt :-)! :) apoo overleg · (MOD) 13 aug 2018 01:00 (CEST)
Het is schitterend geworden en ben vooral blij van het beige uiterlijk af te zijn. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 13 aug 2018 09:59 (CEST)

Djamila

Hoi! Zou je het artikel over haar van naam willen veranderen naar "Djamila"? Zij wil zelf niet met haar achternaam bekendstaan en treedt naar buiten met alleen haar voornaam. (zie ook het artikel bij de Grote Broer..) Thnx, groetsels. Patje XxX (overleg) 27 aug 2018 12:55 (CEST)

CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd - Bedankt voor het doorgeven. Ik heb de naam veranderd naar haar artiestennaam. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 27 aug 2018 14:03 (CEST)

?

Beste en geachte Apoo bedankt voor de mededeling en de tips hartelijke groeten

Wihoud

Ok apoo bedankt voor de mededeling

Berichtjes die op jouw overlegpagina zijn geplaatst mag je ook daar beantwoorden, zo blijft het gesprek overzichtelijk. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 21 sep 2018 10:18 (CEST)

#Boos

Beste Apoo,

Er is een probleem voorgekomen. Toen ik een van de wikikids pagina's wilde veranderen, ben ik verbannen van wikikids voor het 'abuis' veranderen van de pagina. Echter veranderde ik hier een grote fout van de originele schrijver. De pagina is Fortnite Battle Royale. Er werd een mening geschreven op deze pagina, terwijl ik toch echt heb begrepen dat dit een objectieve site is. Als deze fouten geaccepteerd worden op de site, dan zal ik toch echt een melding moeten maken bij de hogere rechters. ***, ik kon mijn schoen wel opeten. Jij bent toch echt een draakie. :(

Met "vriendelijke" groet,

JustinYolo

Je bent verbannen vanwege het geklieder op allerlei pagina’s samen met je klasgenootjes. Vandaar. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 24 sep 2018 09:27 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_gebruiker:Apoo&oldid=526287"