Overleg gebruiker:Apoo

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken

Overleg gebruiker:Apoo

Vraagje over de Inactiviteitsregel

Ik heb een vraagje over de Inactiviteitsregel. Ik ga de komende tijd zeker weer proberen weer actiever te bewerken op WikiKids. Ik zal hier echter die hele dagen de tijd voor hebben. Maar wat nou als er in de periode waarin in tijd heb om te bewerken bijna geen vandalisme word gepleegd? Of wanneer andere mods mij voor zijn met het bestrijden van vandalisme? Dan worden de knoppen toch niet afgenomen neem ik aan omdat ik ze te weinig gebruik? Wouter15 overleg. 15 okt 2017 11:55 (CEST)

Hoi Wouter, als je nu kijkt naar je laatste 50 tot 100 bewerkingen dan zie je bewerkingen van mei dit jaar. Je hebt nu in 2 dagen bijna meer bewerkt dan dat je de afgelopen maanden hebt gedaan. Daar gaat het me om. Andere moderatoren kunnen je inderdaad voor zijn, maar er is altijd wel wat te doen aan vandalismebestrijding, onderhoud of het coachen en verwelkomen van nieuwe gebruikers (zie ook WikiKids:Moderatorwerk). Als je twee à drie keer per week wat bewerkingen doet dan is dat helemaal geen probleem. Groet, :) apoo overleg - moderator 15 okt 2017 12:00 (CEST)
Bedankt voor je antwoord! Ik merk nu zelf dat ik ook wel weer meer "zin" heb om te bewerken op WikiKids. Je maakt trouwens wel een handig lijstje op WikiKids:Moderatorwerk. Zo heb je toch een beetje een checklist voor jezelf om te kijken of al het moderatorwerk gedaan is. Wouter15 overleg. 15 okt 2017 12:25 (CEST)

Categorie:Pagina's met dubbele sjabloonparameters

Hoi Apoo, ik zat eens naar Categorie:Pagina's met dubbele sjabloonparameters te kijken en toen vroeg ik mij eens wat af: Deze categorie word automatisch door het systeem gemaakt. Zijn er nog meer van dit soort categorieën te maken? Op deze manier kunnen we de "foutjes" een beetje uit WikiKids halen. Ik basseer het een beetje op https://tools.wmflabs.org/checkwiki/cgi-bin/checkwiki.cgi?project=nlwiki&view=all zoals ze gebruiken op de Nederlandstalige Wikipedia. Wouter15 overleg. 15 okt 2017 18:56 (CEST)

Gevolgen

Hallo Apoo, wat gebeurd er als gebruikers na uw waarschuwing nog steeds inactief blijven. Wat zijn de gevolgen? Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 15 okt 2017 19:03 (CEST)

Ik ben Apoo dan wel niet maar ik vermoed dat je (als je inactief blijft) over een tijdje je moderatorrechten verliest. Wouter15 overleg. 15 okt 2017 19:07 (CEST)

foto's verwijderen

Dag Apoo Hoek kan ik zelf afbeeldingen verwijderen uit een pagina? groetjes, JuSe (overleg) 19 okt 2017 21:25 (CEST)

Tijdens het bewerken het plaatje selecteren en dan op backspace klikken, anders op brontekst bewerken klikken en dan het stukje tekst met “[[Afbeelding:” verwijderen. :) apoo overleg - moderator 19 okt 2017 21:39 (CEST)

Filters

Hey, ik heb gezien dat we eindelijk misbruikfilters hebben, maar vanwaar twee aparte filters voor HTTP en HTTPS? Daarnaast vond ik deze hit apart, aangezien je zou denken dat deze gebruiker ondertussen wel autoconfirmed is (blijkbaar niet?). "user_age < 345600" (account minder dan 4 dagen oud) lijkt trouwens ook niet te werken, dus voor deze specifieke hit heb ik maar een andere bewerking toegepast. Heb jij misschien een idee waarom user_age niet lijkt te werken? Southparkfan 22 okt 2017 01:41 (CEST)

Heb wat geprobeerd om aan het linkspam filter aan te passen zodat naast de HTTP ook de HTTPS werd gefilterd, maar op een of andere manier lukte dat niet. Dus heb ik er maar twee aparte van gemaakt, maar dat is meer mijn onhandigheid dan dat het echt nodig is denk. User_age werkte overigens wel bij de spamfilters :) apoo overleg - moderator 22 okt 2017 02:11 (CEST)

Boom-tabel (infobox?)

Hoi!

Ik vroeg me af of het mogelijk is om op Wikikids een soort boom-tabel toe te voegen. Het is misschien duidelijker met een link: https://nl.wikipedia.org/wiki/Den_(geslacht) Hier wordt de Den specifiek weergegeven door middel van de Taxonomische indeling. Dit is dus de tabel die ik bedoel.

Alvast bedankt!

Groet,

Assia 2 nov 2017 13:55 (CET)

Hoi Assia, dat is zeker mogelijk. Dan moet ik even met code zo'n tabelletje voor je in elkaar zetten waarna jij hem dan in kunt vullen. Dat wil ik best voor je doen, alleen vraag ik me af: denk je dat voor kinderen van 8 tot 15 jaar de taxonomische indeling interessant en te begrijpen is? Groet, :) apoo overleg - moderator 2 nov 2017 14:06 (CET)


Ah, ik had het er net nog over. Toch bedankt voor het antwoorden, ik laat het inderdaad maar zitten! =)

Awards

Hoi, wat bedoel je hier precies mee? Ik dacht, misschien bedoel je gouden award, maar daar zijn artikel automatisch al voor genomineerd. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 3 nov 2017 15:44 (CET)

In december zijn de verkiezingen voor de gouden awards. Het is dan niet mogelijk om voor 2017 nog nieuwe artikelen te nomineren. Alle nominaties die voor 1 december afgesloten zijn doen nog mee, anders kan nomineren weer in het nieuwe jaar. Groet, :) apoo overleg - moderator 3 nov 2017 17:23 (CET)
Oke, dank voor de uitleg. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 4 nov 2017 15:10 (CET)

Gekopieerd

Hallo Apoo, ik zag dat je mijn bewerking op Evolutie van de trein had teruggedraaid omdat je vond dat het goed genoeg was herschreven. Als ik vergelijk zie ik echter een heleboel letterlijk gekopieerde zinnen van Het Spreekbeurtpakket van Het Spoorwegmuseum, dit kan toch niet de bedoeling zijn? Met vriendelijke groet, Grab hand animation.gifWiki7 overleg (mod) 5 nov 2017 23:34 (CET)

Het lijkt op het origineel, dat ben ik met je eens, maar het is in ieder geval geen letterlijke tekstdump meer. Er staan nog wat zinnen letterlijk in, maar ik zie ook dat ze een poging gedaan heeft om het te herschrijven. Ik zou dan kiezen om de tekst te laten staan en de gebruiker aan te spreken (zonder brp) en te melden dat ze goed op weg is, maar toch nog een stukje moet herschrijven omdat je anders de tekst over een aantal dagen alsnog weg moet halen. Als ze de tekst weer letterlijk had teruggeplaatst dan had ik deze manier prima gevonden, maar nu kan het wat liever denk ik :-). Groet, :) apoo overleg - moderator 5 nov 2017 23:40 (CET)

Pabo-sjabloon

Hallo Apoo, hier gaat een PABO-sjabloon op een al geschreven artikel. Aangezien ik enige tijd inactief ben geweest, zijn de regels daaromtrent me ontschoten. Mag dit?  Gustaafff  (contact) 6 nov 2017 19:00 (CET)

Ben het er niet mee eens, maar ja er is afgesproken dat het mag. Daarom is het woord “gedeeltelijk” ook toegevoegd aan het sjabloon. Welkom terug trouwens, fijn je weer te zien! Groet, :) apoo overleg - moderator 6 nov 2017 19:25 (CET)
Ah, dank, was het even vergeten. Ook goed jou weer te zien. Groeten,  Gustaafff  (contact) 6 nov 2017 19:33 (CET)
In aanvulling

Hallo Apoo, ik zie wel eens artikelen langskomen waar PABO-ers aan sleutelen. Soms plaatsen zij echter geen PABO-sjabloon op het artikel. Is het oké als ik er deze dan op plak - om te voorkomen dat niet-PABO-ers aan de artikelen gaan werken - of zal ik dit melden op de OP van zo'n PABO-er? Groet,  Gustaafff  (contact) 7 nov 2017 15:53 (CET)

Ik zie Viktorie het altijd aangegeven, maar als duidelijk op een GP staat dat het een student is dan mag je het van mij plaatsen. Gr, :) apoo overleg - moderator 7 nov 2017 15:57 (CET)
Okay.  Gustaafff  (contact) 7 nov 2017 15:58 (CET)

Blokkade

Hoi Apoo ik zag dat je een school IP voor 1 jaar had geblokkeerd terwijl het hun eerste blokkade is. Mij lijkt het persoonlijk wat streng om direct 1 jaar te geven. Met vriendelijke groet, Grab hand animation.gifWiki7 overleg (mod) 9 nov 2017 23:36 (CET)

Klopt, bekend met langdurig structureel vandalisme op Wikipedia. Ook ter bescherming van jou, want jij zal het ip-adres vast herkennen. De school kan contact opnemen met mij als ze serieus bij willen dragen. :) apoo overleg - moderator 9 nov 2017 23:47 (CET)
Hoe bedoel je dat ik het IP-adres vast zal herkennen? Grab hand animation.gifWiki7 overleg (mod) 9 nov 2017 23:49 (CET)
Het is je eigen school ;-). Je account kwam naar boven bij de CU :) apoo overleg - moderator 10 nov 2017 00:03 (CET)
Ohhh. (Ken het IP van mijn school niet xD) Kan ik vanaf school nog wel bewerken? Grab hand animation.gifWiki7 overleg (mod) 10 nov 2017 00:05 (CET)
Jupp, als het goed is wel, en anders kun je zelf de instellingen aanpassen en “geregistreerde gebruikers blokkeren” uitvinken. En nu ga ik m’n bed opzoeken. Fijne avond! :) apoo overleg - moderator 10 nov 2017 00:09 (CET)

Bericht over samenvatting

Is er een sjabloon (dat je dan met 'subst:' plaatst) voor het plaatsen van het bericht zoals deze? Grab hand animation.gifWiki7 overleg (mod) 13 nov 2017 23:49 (CET)

{{SUBST:Gebruiker:Apoo/uploaden|Bestandsnaam.jpg|~~~~}} :) apoo overleg - moderator 14 nov 2017 06:06 (CET)

Stemmen!

Hallo Apoo, Wil je stemmen voor de Awards? Alvast bedankt! Groet, Grab hand animation.gifWiki7 overleg (mod) 14 nov 2017 19:28 (CET)

Ster!

Vanwege je onuitputbare inzet!

Hallo Apoo, ik merk dat er weinig sterren worden uitgenodigd de laatste tijd, terwijl sommigen er zeker een verdienen! Een daarvan ben jij natuurlijk, daarom krijg je van mij de Hardewerkersster! Gefeliciteerd! Grab hand animation.gifWiki7 overleg (mod) 16 nov 2017 00:32 (CET)

Dankjewel! :-) :) apoo overleg - moderator 16 nov 2017 09:35 (CET)

Bot

Hai apoo, weet jij hoe ik een botbitje kan krijgen voor mijn bot. Ik had het aan Gerard gevraagd, maar ik weet niet of hij zijn OP checkt. Zie voor meer info zijn OP. Gr. Grab hand animation.gifWiki7 overleg (mod) 23 nov 2017 18:26 (CET)

Gerard reageert nog op zijn OP als hij actief is. Ik zou het nog even afwachten en anders een mailtje sturen. Groet, :) apoo overleg - moderator 23 nov 2017 22:44 (CET)

Tintle

Hallo Apoo, waarom heb je Tintle geblokkeerd voor een week? Ik had hem/haar al aangesproken op het verwijderen van berichten zonder te archiveren. 1 week lijkt me ook wel wat lang. En zou je ook nog even een uitleg op de OP van de gebruiker zelf willen plaatsen? Mvg, Grab hand animation.gifWiki7 overleg (mod) 25 nov 2017 13:34 (CET)

Door omstandigheden kon ik even niet direct een bericht met uitleg plaatsen maar dat heb ik inmiddels gedaan. Daarmee heb ik ook jouw vraag beantwoord hopelijk. Als je nog vragen of opmerkingen hebt hebt, laat maar weten. Groet, :) apoo overleg - moderator 25 nov 2017 16:18 (CET)

CU

Hoi Apoo, kan je mijn cu verzoek afhandelen? Mvg, Grab hand animation.gifWiki7 overleg (mod) 1 dec 2017 14:02 (CET)

Ik had het IP adres op Wikipedia gevonden en zag dat het gaat om het Hondsrug College Emmen. Deze school heeft een heleboel IP-adressen en heb daarom de bijbehorende twee IP-ranges geblokkeerd voor 2 weken. Grab hand animation.gifWiki7 overleg (mod) 1 dec 2017 17:33 (CET)
Top, dank, ik had even geen tijd om dat verder uit te zoeken. Gr, :) apoo overleg - moderator 1 dec 2017 18:07 (CET)

Award

HOi, maar moet je nou voor vier artikelen verplicht voorstemmen?2 dec 2017 19:52 (CET)

Ja. :) apoo overleg - moderator 2 dec 2017 19:55 (CET)

FeestdagenSanta Claus kobe.jpg
Centenário da Imigração Japonesa no Brasil2.jpg


Fijne Feestdagen!!


Hoi Apoo, Kerstmis, nieuwjaar en 2018 komt er aan! Dat is de reden van deze kerstkaart. Ik zit nou al een hele tijd op Wikikids en dat ga ik nog lang blijven! Ik al veel artikelen geschreven en er komen er nog meer aan. Dit jaar heeft Southparkfan Wikikids verlaten, Zijn er heel veel aanslagen geweest en helaas is er nog steeds veel oorlog, Maar gelukkig zijn er ook goeie dingen gebeurt in 2017. O.a zijn er nieuwe gebruikers gekomen en zijn de tests teruggekomen. En natiirlijk was voor Wikikids de visule tekstbewerker in die in 2017 kwam wel echt een hoogtepunt!En wil niet te veel vuurwerk want anders kan je straks niet eens meer typen. Vrolijk kerstmis en een gelukkig nieuwjaar met feestelijke Groetjes Statenvlag.svgCoolenleuk zin in Overleg?Mails

Wat was er privacy schendend aan de mails, stond geen privé info in. Lijkt me handig als iedereen de info die in de mail stond weet. Grab hand animation.gifWiki7 overleg (mod) 6 dec 2017 18:24 (CET)

Is niet echt netjes om dat zonder toestemming te publiceren. Het is niet voor niets via de mail gestuurd. Mails moeten gewoon privé blijven. Je kunt ze doorsturen aan mij of het moderatorteam als er echt iets belangrijks in staat. Ik heb trouwens gereageerd op je e-mail. :) apoo overleg - moderator 6 dec 2017 18:45 (CET)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_gebruiker:Apoo&oldid=500362"