Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

WikiKids

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Wikikids)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het logo van WikiKids.

WikiKids is een interactieve Nederlandstalige internet-encyclopedie geschreven voor en door kinderen. De naam WikiKids bestaat eigenlijk uit twee woorden: Wiki en Kids. Een wiki is een website waar verschillende mensen informatie op kunnen zetten, en kids is een Engels woord voor kinderen. WikiKids is dus een website waar jij informatie op kunt vinden of zetten.

Wat voor informatie precies? WikiKids is een encyclopedie. In een encyclopedie staan allerlei feiten. Je kunt er dus allerlei feiten aan toevoegen. Wat voor feiten? Dat mag je zelf beslissen. Je mag het hebben over dieren of over boeken of over je woonplaats bijvoorbeeld.

Interactief? Dat wil zeggen dat verschillende kinderen aan de artikelen kunnen werken. Misschien heb jij een mooi artikel over de hond geschreven. Iemand anders mag dan verder gaan met het artikel en het nog mooier maken. Internet-encyclopedie? WikiKids staat op internet. En WikiKids is een encyclopedie. Dus een internet-encyclopedie. WikiKids wordt ondersteund door Kennisnet. Wikipedia bestaat ook, maar dat is voor oudere mensen.

Wikikids in het buitenland

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=WikiKids&oldid=673947"