Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 16 juli t/m 6 augustus 2017 staat Wikikids in het teken van het EK Vrouwenvoetbal 2017 in Nederland!
Woensdagochtend om 9 uur wordt WikiKids geüpdatet. Gedurende deze update is het niet mogelijk om WikiKids te bereiken!

WikiKids

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Het logo van WikiKids.

WikiKids is een interactieve Nederlandstalige internet-encyclopedie geschreven voor en door kinderen. De naam WikiKids bestaat eigenlijk uit twee woorden: Wiki en Kids. Een wiki is een website waar verschillende mensen informatie op kunnen zetten, en kids is een Engels woord voor kinderen. WikiKids is dus een website waar jij informatie op kunt vinden of zetten.

Wat voor informatie precies? WikiKids is een encyclopedie. In een encyclopedie staan allerlei feiten. Je kunt er dus allerlei feiten aan toevoegen. Wat voor feiten? Dat mag je zelf beslissen. Je mag het hebben over huisdieren of over boeken of over je woonplaats bijvoorbeeld.

Interactief? Dat wil zeggen dat verschillende kinderen aan de artikelen kunnen werken. Misschien heb jij een mooi artikel over de hond geschreven. Iemand anders mag dan verder gaan met het artikel en het nog mooier maken. Internet-encyclopedie? WikiKids staat op internet. En WikiKids is een encyclopedie. Dus een internet-encyclopedie. WikiKids wordt ondersteund door Kennisnet.

Links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=WikiKids&oldid=474887"