WikiKids

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
Het logo van WikiKids

WikiKids is een interactieve Nederlandstalige internet-encyclopedie geschreven voor en door kinderen. De naam WikiKids bestaat eigenlijk uit twee woorden: Wiki en Kids. Een wiki is een website waar verschillende mensen informatie op kunnen zetten, en kids is een Engels woord voor kinderen. WikiKids is dus een website waar jij informatie op kunt vinden of zetten.

Wat voor informatie precies? WikiKids is een encyclopedie. In een encyclopedie staan allerlei feiten. Je kunt er dus allerlei feiten aan toevoegen. Wat voor feiten? Dat mag je zelf beslissen. Je mag het hebben over dieren of over boeken of over je woonplaats bijvoorbeeld.

Interactief? Dat wil zeggen dat verschillende kinderen aan de artikelen kunnen werken. Misschien heb jij een mooi artikel over de hond geschreven. Iemand anders mag dan verder gaan met het artikel en het nog mooier maken.

Internet-encyclopedie? WikiKids staat op internet. En WikiKids is een encyclopedie. Dus een internet-encyclopedie. WikiKids wordt ondersteund door Kennisnet.

Net zoiets is Wikipedia, dus ook een internet-encyclopedie. De artikelen die daarop staan zijn niet speciaal door en voor kinderen geschreven, maar meer voor als je al wat ouder bent.

Doorklikken

Het mooie van WikiKids is verder dat je op woorden die in blauw staan aangegeven kunt klikken. Dan kom je op de pagina die over dat woord gaat. Dat is handig voor als je een woord niet kent of begrijpt, of wanneer je daarover meer informatie wilt.

Geschiedenis

Zie ook Geschiedenis van WikiKids voor meer informatie over dit onderwerp

In 2006 werd de Stichting WikiKids opgericht, die bestond uit enkele in het onderwijs werkzame vrijwilligers. Tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) van januari 2007 werd WikiKids gepresenteerd aan het Nederlandse onderwijs. Op 23 januari 2008 won WikiKids de IPON Awards 2008 voor vernieuwend educatief ICT-project. Stichting Kennisnet host deze interactieve Nederlandstalige kinder- en jongeren wiki-internetencyclopedie die in de eerste plaats wordt geschreven voor en door kinderen. WikiKids richt zich met name op leerlingen in de bovenbouw van het basisonderwijs. De doelgroep is van ± 8 tot ± 15 jaar.

Vandaag telt WikiKids 43.421 artikelen en 250.897 geregistreerde gebruikers.

Wikikids in het buitenland

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=WikiKids&oldid=849315"